ukenru
minoboroni-rosiyi-zvinuvatilo-pfizer-i-moderna-v-uchasti-u-viyskovo-biologichniy-diyalnosti-v-ukrayini

Міноборони росії звинуватило Pfizer і Moderna в участі у "військово-біологічній діяльності" в Україні

 • 173700 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Міноборони російської федерації звинуватило американських фармацевтичних гігантів Pfizer та Moderna у тому, що ті нібито "були залучені до військово-біологічної діяльності США" в Україні. Про це заявив у середу начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил росії Ігор Кирилов, якого цитує прокремлівське агентство ТАРС, пише УНН.

Деталі

Кирилов вважає, що "ідеологами військово-біологічної діяльності США" в Україні є "лідери Демократичної партії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські фейки про біолабораторію в Україні можуть свідчити про підготовку до хімічної атаки – МВС

У росії вважають, що законодавчу базу для фінансування військово-біологічних досліджень безпосередньо із коштів федерального бюджету нібито "формували органи виконавчої влади США".

Цитата

"До цієї схеми залучені великі фармацевтичні компанії, у тому числі Pfizer, Moderna, Merck, а також афілійована з американським військовим відомством компанія Gilead", - заявив Кирилов.

Нагадаємо

Прессекретар Білого дому Джен Псакі у Twitter повідомила, що США розглядає неправдиві заяви росії про розробку хімічної зброї в Україні за підтримки Сполучених Штатів Америки. Також вона додала, що у США також бачили, як китайські чиновники "повторюють ці теорії змови".

Українські Національні Новини

Політика