ministr-kuleba-pro-kitayskiy-mirniy-plan-diyavol-khovayetsya-v-detalyakh

Міністр Кулеба про китайський мирний план: "диявол ховається в деталях"

 • 2190259 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у середу, що йому відомі ключові елементи китайського мирного плану, але йому необхідно ознайомитись із документом цілком, перш ніж скласти думку. Про це УНН пише з посиланням на dpa.

Цитата

"Не знаю, чи є таке в Китаї, але в Європі кажуть, що диявол ховається в деталях", - сказав Кулеба в середу в Нью-Йорку перед відкриттям спеціальної сесії Генасамблеї ООН з нагоди річниці російського вторгнення.

"Це залишиться нашим головним пріоритетом, але ми готові поговорити з тими, хто має ідеї".

Доповнення

Китай заявив, що незабаром оприлюднить план зниження напруженості у війні, що ґрунтується на принципі територіальної цілісності України, але більше Пекін публічно не говорив.

Кулеба представить Генеральній Асамблеї резолюцію, яка закликає до миру та повного відходу Москви з території України. Генасамблея проголосує резолюцію у четвер.

Очікується, що на заході виступатимуть десятки високопоставлених спікерів, зокрема держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі та міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі