ukenru
ministr-finansiv-ukrayini-zaklikav-zaprovaditi-povne-embargo-na-rosiyski-naftu-ta-gaz

Міністр фінансів України закликав запровадити повне ембарго на російські нафту та газ

 • 136465 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Міністр фінансів України Сергій Марченко закликав у п'ятницю запровадити повне міжнародне ембарго на постачання російської нафти та газу у зв'язку із вторгненням Москви в Україну, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Посилаючись на те, що він назвав «недостатністю введених санкцій», він сказав, що високі ціни на нафту та природний газ означають, що Москва має профіцит бюджету, і «вони почуваються цілком комфортно».

«Головне питання – це повне ембарго на закупівлю газу та нафти у росії. Це те, над чим потрібно працювати і над чим активно працює українська влада», - сказав міністр. «Це дозволить виключити можливість фінансування війни», - додав він.

Марченко заявив, що Україна щосили намагається збалансувати свій бюджет після 10 тижнів війни, і сказав, що як міністр фінансів він не може бути задоволений швидкістю, з якою фінансова допомога надходить з-за кордону.

Про держбюджет Марченко сказав: «Ми зараз практично не балансуємо бюджет з тієї причини, що наші доходи на даний момент, на жаль, покривають лише 54% наших витрат без урахування військових витрат».

Доповнення

4 травня в ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, який передбачає покарання за звірства в Бучі, поетапне нафтове ембарго та відключення Сбєрбанку від SWIFT.

Посли ЄС поки не дійшли згоди щодо нафтового ембарго проти рф.

За повідомленнями, посли ЄС збираються знову зустрітися 6 травеня, щоб влагодити розбіжності щодо санкцій проти рф: проблема у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен. Послам дадуть час домовитися до кінця цього тижня.

Українські Національні Новини

Економіка