minfin-vid-pochatku-roku-prodav-viyskovikh-obligatsiy-na-135-mlrd-griven

Мінфін від початку року продав військових облігацій на 135 млрд гривень

 • 410810 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Міністерство фінансів України з моменту випуску військових облігацій, у березні 2022 року на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, продало їх на суму близько 335 млрд гривень, з яких 135 млрд з початку 2023, пише УНН з посиланням на відомство.

Цитата

"Від початку 2023 року Міністерство фінансів України залучило 135 млрд гривень через випуск військових облігацій, станом на 4 липня 2023 року. Кошти спрямовуються на підтримку Збройних Cил України та забезпечують наших військових найнеобхіднішим", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зауважили, що будь-який громадянин України може придбати військові облігації України через уповноважені банки чи ліцензованих брокерів та зробити свій внесок у поразку ворога.

Зазначається, що від початку 2023 року портфель громадян, що володіють державними облігаціями, збільшився на 12,5 млрд гривень до 43 млрд грн, станом на зараз.

Мінфін розпочав випуск військових облігацій 1 березня 2022 року, за декілька днів після початку повномасштабного вторгнення. Загальний обсяг залученого фінансування через військові облігації сягає близько 335 млрд грн.

Доповнення

Військові облігації сьогодні є безальтернативним способом запозичень коштів на потреби армії. Таку думку у коментарі УНН висловив економічний експерт Олег Пендзин. За його словами, допомога, яка надається Україні західними партнерами, не може використовуватися для фінансування безпеки та оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Дії» запустили військову облігацію "Нова Каховка"

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі