microsoft-85-mln-kompiuteriv-postrazhdaly-vid-hlobalnoho-it-zboiu

Microsoft: 8,5 млн комп'ютерів постраждали від глобального IT-збою

 • 17972 переглядiв

Microsoft повідомляє, що через збій CrowdStrike постраждало 8,5 млн комп'ютерів по всьому світу. Це найбільший кіберінцидент в історії, що перевершує атаку WannaCry 2017 року, яка вразила 300 000 комп'ютерів.

Компанія Microsoft стверджує, що, за її оцінками, в результаті глобального збою в роботі IT-систем було виведено з ладу 8,5 млн. комп'ютерів по всьому світу. Збій стався з вини компанії CrowdStrike, яка надіслала пошкоджене оновлення програмного забезпечення величезній кількості своїх клієнтів, повідомляє ВВС, передає УНН.

Деталі

У повідомленні Девіда Вестона, віце-президента Microsoft, йдеться, що це число становить менше 1% від усіх Windows-машин у світі, але "широкі економічні та суспільні наслідки відображають використання CrowdStrike підприємствами, на яких працюють багато критично важливих служб".

Технологічний гігант, який підкреслив, що це не проблема його програмного забезпечення, каже, що цей інцидент наголошує, наскільки важливо для таких компаній, як CrowdStrike, використовувати контроль якості оновлень перед їх надсиланням.

"Це також нагадування про те, як важливо для всіх нас у технологічній екосистемі приділяти першорядну увагу безпечному розгортанню та аварійному відновленню за допомогою існуючих механізмів", - сказав містер Вестон.

Наслідки IT-збою були величезні і вже стали одним із найгірших кібер-інцидентів в історії.

Число, назване Microsoft, означає, що це, ймовірно, найбільша кіберподія в історії, що затьмарює всі попередні злами та збої.

Найближче до цього стоїть кібератака WannaCry у 2017 році, яка, за оцінками, торкнулася близько 300 000 комп'ютерів у 150 країнах. Через місяць відбулася аналогічна дорога і руйнівна атака під назвою NotPetya.

Росія знову атакувала Київ дронами: всі збиті на підступах до міста21.07.24, 06:39

Лілія Подоляк

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 100811 переглядiв

На Київщині працюють сили ППО

 • 92658 переглядiв

Adidas прибрав рекламу кросівок з Беллою Хадід

 • 36069 переглядiв