metro-na-vynohradar-pidpysana-uhoda-dlia-prodovzhennia-budivnytstva

Метро на Виноградар: підписана угода для продовження будівництва

 • 38754 переглядiв

"Київський метрополітен" підписав контракт з "Групою компаній "Автострада" на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метро до Виноградаря. Вартість робіт складає 13,785 млрд грн, термін будівництва - 30 місяців.

"Київський метрополітен" уклав угоду про продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії в напрямку Виноградаря з компанією "Група компаній "Автострада" на понад 13 млрд гривень. Про це повідомили у КМДА, пише УНН.

"Київський метрополітен" підписав контракт на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метро в напрямку житлового масиву Виноградар. За результатами тендера, виконавцем робіт стало ТОВ "Група компаній "Автострада", як повідомляє комунальне підприємство.

Строк будівництва становить 30 місяців, а загальна вартість робіт – 13 785 000 000,00 грн. Зараз триває процес оформлення необхідних дозвільних документів і передача будівельних майданчиків підряднику.

Будівництво метро на Виноградар – важливий міський проєкт, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар і мешканців Подільського району швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими надійними укриттями

- додали у КМДА.

Додатково

Наразі на об’єкті будівництва метро на Виноградар побудований правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції "Мостицька" до станції "Сирець". Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла.

Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом "стіна в ґрунті", кріплення котловану металоконструкціями. Споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції, частково збудовані двоярусні тунелі та інше.

Нагадаємо

В грудні 2023 року Київський метрополітен розірвав контракт з "Київметробудом" на продовження Сирецько-Печерської лінії через порушення термінів, попри інвестиції в 4 мільярди гривень.

В травні цього року КП "Київський метрополітен" оголосив тендер вартістю майже 14 мільярдів гривень на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метро в напрямку житлового масиву Виноградар.

Популярні

Новини по темі

Спека до +37° очікується в Україні на вихідних - синоптики

 • 13156 переглядiв