ukenru
mayno-tarpana-nareshti-areshtuyut-z-metoyu-kompensatsiyi-zavdanikh-derzhavi-zbitkiv-na-glibokovodnomu-vipusku

Майно Тарпана нарешті арештують з метою компенсації завданих державі збитків на "Глибоководному випуску"

 • 19421 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Майно Руслана Тарпана, яке перебуває на території України та за її межами, буде арештовано з метою компенсації завданих державі збитків на "Глибоководному випуску". Про це УНН повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Цитата

“У ході розслідування вказаного кримінального провадження з метою забезпечення заходів кримінального провадження прийнято ряд процесуальних рішень, спрямованих на пошук та арешт майна з метою відшкодування збитків завданих державі, у тому числі які знаходяться за межами України”, - повідомили правоохоронці.

Деталі

Руслан Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні 320 млн грн під час будівництва системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки “Північна” в Одесі. Проєкт отримав назву "Глибоководний випуск" і реалізовували його компанії Тарпана.

Слідчі встановили, що державні кошти з проекту привласнювалися підрядниками через завищення цін на матеріали та роботи за допомогою залучення фіктивних компаній, які складали фальсифіковані акти про роботи, що по факту так і не були виконані, тощо.

Наразі суд вже розглядає клопотання прокурорів про обрання Тарпану міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Він вже 4 роки як переховується за кордоном, а тому нещодавно був оголошений у міжнародний розшук через Інтерпол.

Нагадаємо

Попри тривалий час досудового розслідування справи "Глибоководного випуску", або як її прозвали ЗМІ - "золотої труби Тарпана", активи підозрюваного так і не були арештовані. Арештів не було накладено навіть на компанії, які безпосередньо брали участь в "будівництві" та фігурують сьогодні в матеріалах кримінального провадження. Хоч спроби накласти такі арешти були - ще у 2017 -2018 рр. Але тоді кілька одеських суддів прокурорам у задоволені їх відповідних клопотань відмовляли, дивно мотивуючи це небажанням "блокувати" діяльність активів втікача.

Українські Національні Новини

Суспільство