ukenru
mayno-politikiv-chinovnikiv-ta-biznesmeniv-pidozryuvanikh-u-kolaboratsionizmi-konfiskovuvatimut-cherez-rnbo-ta-vaks-malyuska

Майно політиків, чиновників та бізнесменів, підозрюваних у колабораціонізмі, конфісковуватимуть через РНБО та ВАКС - Малюська

 • 233555 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Майно політиків, чиновників та бізнесменів, яких підозрюють у колабораціонізмі, конфісковуватимуть за допомогою РНБО та Вищого антикорупційного суду. Про це повідомив голова Мін'юсту Денис Малюська, передає УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства юстиції.

Деталі

За його словами, спочатку РНБО застосовуватиме санкції до певного кола суб'єктів, які загрожують територіальній цілісності та безпеці нашої держави.

Паралельно стосовно таких осіб збирається доказова база щодо їхньої співпраці з рф або підтримки агресії. Після цього Мін'юст подає документи до Вищого антикорупційного суду, де розгляд справи, за словами Малюськи, триватиме не більше ніж 5 робочих днів.

Після набуття чинності рішенням Вищого антикорупційного суду, майно переходитиме у дохід держави.

Малюська розповів, що майно, належне «прибічникам» рф, надалі буде використано для компенсацій збитків українцям, постраждалим від війни.

А під час усіх процесів відчуження майна на користь України будуть дотримані європейські стандарти. Зокрема, передбачений наступний алгоритм дій: рішення РНБО про вилучення тих чи інших активів; збір необхідних доказів правоохоронними органами; подання Мін'юстом заяви до Вищого антикорупційного суду та ухвалення судом рішення про звернення активів у дохід держави.

«Цей ланцюжок довгенький, але це пояснюється, знову ж таки, необхідністю дотримання міжнародних стандартів. Адже ми відрізняємося від російських загарбників, які зневажають будь-яке право», – наголосив Малюська.

Додамо

На думку першого заступника голови комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Ярослава Юрчишина, правоохоронні органи України мають звернути свою увагу на діяльність головного підозрюваного у розкраданні сотень мільйонів гривень на проекті “Глибоководний випуск” Руслана Тарпана, який співпрацює з громадянами рф та вже п’ятий рік переховується від українського правосуддя за кордоном.

Юрчишин додав, що Тарпан підпадає під закон щодо конфіскації російського майна, коли він чи його співвласник – росіянин (Раміль Шайдуллін) потрапить до відповідного списку РНБО. Цей список складається за поданням КМУ.

У Мінекономіки наразі вивчають компанії Тарпана у межах підготовки списку активів, що підлягають відчуженню на користь України.

Нагадаємо

Одеські компанії, такі як “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”, які за даними реєстрів, прямо чи опосередковано належать головному підозрюваному у справі про розкрадання сотень мільйонів державних коштів на сумнозвісному проекті "Глибоководний випуск" Руслану Тарпану, контролюються з росії, бо мають у своєму складі бенефіціара та учасника з паспортом країни-агресора. Про це йдеться в розслідуванні УНН “Війна війною, а російський бізнес - за розкладом: як працюють компанії розшукуваного Руслана Тарпана".

Також вищезазначена фірма "Гранд Отель" в одному зі своїх приміщень розташувала телеканал нардепа та члена вже забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадима Столара - Odesa.Live.

Українські Національні Новини

Політика