ukenru
masova-vaktsinatsiya-vid-covid-19-v-ukrayini-rozpochnetsya-v-lyutomu-stepanov

Масова вакцинація від COVID-19 в Україні розпочнеться в лютому – Степанов

 • 26436 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. В Україні масова вакцинація від COVID-19 розпочнеться в лютому. Про це в ефірі каналу “Україна 24”, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов,передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Якщо ми сказали, хочу наголосити, ще у вересні, що ми починаємо саме масову вакцинацію в лютому цього року, то ми розпочинаємо в лютому цього року. Коментувати домисли якихось аналітиків, я не збираюся…Звідки беруться ці цифри – 2023 рік, 2025 рік мені невідомо", - розповів Степанов.

Деталі

За його словами, МОЗ розраховує, відповідно до національного плану вакцинації, надати безкоштовний доступ до вакцини 30 млн громадян.

Окрім того, Степанов зазначив, що передбачено п’ять етапів вакцинації – це залежить від відношення тих чи інших людей до групи ризику.

"Це наші медичні працівники, групи ризику за медичними ознаками, люди за віком, які старше 60 років. Ми всіх їх плануємо вакцинувати протягом 2021 року й першого кварталу 2022 року згідно з нашим планом вакцинації. Масова вакцинація – це вакцинація, до якої є доступ у всіх громадян України", - сказав Степанов.

Варто нагадати

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що до кінця 2021 року в Україні планують вакцинувати від COVID-19 понад 14 млн осіб - тобто, 34% населення.

Так, Україна досі не отримала вакцину від COVID-19, однак до кінця січня очікуються перші 200 тис. доз.

У ВООЗ вважають, що для того, аби запобігти поширенню коронавірусу, потрібно вакцинувати близько 60-70% населення світу, або щоб люди вже мали імунітет.

В Україні кампанія із вакцинації від COVID-19 відбуватиметься у 5 етапів.

Українські Національні Новини

Політика