ukenru
markevich-prokomentuvav-ymovirni-motivi-surkisa-u-viyni-proti-ukrayinskogo-futbolu

Маркевич прокоментував ймовірні мотиви Суркіса у "війні” проти українського футболу

 • 18208 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Нардеп від ОПЗЖ і колишній футбольний функціонер Григорій Суркіс, схоже, ніяк не заспокоїться через втрату свого впливу на український футбол. У цьому, ймовірно, і криється причина розв'язаної ним "війни" проти Української асоціації футболу. Хоча, краще б займався розвитком спорту на своїй депутатській посаді. Так у коментарі УНН висловився колишній тренер збірної України, екснаставник “Дніпра”, “Карпат” і “Металіста” Мирон Маркевич, коментуючи спроби Суркіса дискредитувати УАФ, у тому числі, через "футбольну" ТСК в парламенті.

"Суркіс не відпускає своє футбольне минуле, ну, не знаю навіть чого. Зараз вже інші люди - молоді, амбітні. Вони працюють, хочуть щось зробити для футболу. Можливо, у нього якісь амбіції повернути все... Але я не розумію, по-перше, навіщо йому це потрібно, а по-друге, хай краще займається розвитком спорту, командою "Динамо Київ", - порадив Маркевич.

За його словами, в українському футболі без Суркіса — все йде нормально.

"...Збірні наші — на виду: що основна, що юнацькі. Масовий футбол (розвивається - ред.), наскільки це сьогодні реально. Тому, я не розумію, нащо йому то потрібно. Він уже своє відбув, і працював не один рік. Треба йому подякувати та сказати "до побачення", - вважає функціонер.

Маркевич додав, що парламентська футбольна ТСК (на підтримку якої, попри лобізм ОПЗЖ, тричі не знайшлося голосів), певно, має на меті заважати УАФ працювати.

"ТСК працювала пів року, уже можна було все перевірити. Якщо за пів року не знайшли зловживань - значить їх немає. Є люди (в УАФ - ред.), вони працюють, у них, може, не все виходить, але головне, що вони хочуть щось зробити, і не треба їм заважати рухатися вперед", - рекомендував і Суркісу, і решті парламентарів колишній наставник збірної України.

Як писав УНН, минулого тижня Григорій Суркіс публічно взявся спростувати свою причетність до футбольної ТСК, яка, на переконання і зіркових футболістів, і політиків, була створена для дискредитації Української асоціації футболу та її керівництва. 

Реагуючи на слова політика, футбольний експерт Дмитро Лащук зазначив, що Суркіс, вочевидь, лукавить, адже його війна проти УАФ "давно всім очевидна". 

Українські Національні Новини

Спорт