manafort-stav-figurantom-sche-odnogo-rozsliduvannya-v-ssha

Манафорт став фігурантом ще одного розслідування в США

 • 18324 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Прокурори з Манхеттена в США, що розслідують бізнес-діяльність екс-голови передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта в Нью-Йорку, планують допитати 10-20 його співробітників і кредиторів, в тому числі Стівена Келка, чий чиказький банк надав мільйони доларів у вигляді позик на сімейне майно Пола Манафорта. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Офіс окружного прокурора Манхеттена Сайруса Венса-молодшого вже викликав кредиторів через документи, пов'язані з транзакціями П.Манафорта, і продовжує проводити допити, за словами людини, знайомого з розслідуванням.

За словами іншої людини, знайомої з цим розслідуванням, манхеттенський прокурор недавно зосередив увагу на банку С.Келка в рамках розслідування щодо того, чи міг П.Манафорт займатися шахрайством з іпотекою, шахрайством з деякими послугами та банківським шахрайством. Проти П.Манафорта вже є федеральний обвинувальний акт щодо відмивання грошей та іншому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд в США відправив Манафорта під домашній арешт

Офіс окружного прокурора хоче знати, наскільки глибоко банк С.Келка був залучений в позики Федерального ощадного банку, де він є головним виконавчим директором, для вигоди П.Манафорта, повідомило джерело.

Слідчі також хочуть знати, чи використовував П.Манафорт гроші для цілей, вказаних у кредитних документах, додав він.

Ці дві людини, як повідомляється, пов'язані з кампанією Д.Трампа. С.Келк був економічним радником кампанії в серпні 2016 року, в тому ж місяці П.Манафорт подав у відставку з посади голови передвиборного штабу Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп прокоментував звинувачення Манафорта

Відзначається, що банк С.Келка надав три позики, в результаті чого П.Манафорт отримав 16 мільйонів доларів. Один був спрямований в компанію, пов'язану з П.Манафортом, в кінці 2016 року, а два інших - П.Манафорту і його дружині на початку 2017 року.

Відзначається, що щодо П.Манафорта в Нью-Йорку є ще одне розслідування - генерального прокурора Нью-Йорка Еріка Шнайдермана, офіс якого розслідує можливе відмивання грошей.

Людина, знайома з цим питанням, заявила, що ще нікому не було пред'явлено обвинувачень у розслідуванні прокурора С.Венса.

Ця справа ведеться окремо від набагато більшого розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії в торішні президентські вибори в США.

Минулого місяця Р.Мюллер звинуватив П.Манафорта і його колегу в тому, що він не повідомив про політичну роботу в Україні, відмиваючи мільйони доларів і приховуючи офшорні рахунки. Як П.Манафорт, так і його колега Рік Гейтс використовували гроші для марнотратного способу життя в США, згідно з обвинувальним висновком, оголошеному 30 жовтня. Обидва чоловіки визнали себе невинуватими.

Нагадаємо, після втечі В.Януковича П.Манафорт 19 разів відвідав Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Манафорт став фігурантом ще одного розслідування в США

     • 18324 переглядiв

    На узбережжя Японії винесло дерев'яний човен із скелетами 8 людей

     • 57870 переглядiв

    НБУ посилить контроль банків: "кризову" постанову скасовано

     • 16502 переглядiв

    Майора СБУ заарештували за підозрою у педофілії

     • 17523 переглядiв

    Нові спалахи АЧС зафіксовано на Сумщині

     • 7877 переглядiв

    Випуск новин станом на 14 годину 28 листопада

     • 5147 переглядiв

    Поблизу лінії розмежування СБУ виявила склади бойовиків

     • 10230 переглядiв