mali-spilniy-alkogolniy-biznes-z-okupantami-vikrito-kolaborantiv

Мали спільний алкогольний бізнес з окупантами: викрито колаборантів

 • 182272 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. СБУ затримала власників заводу з виробництва алкогольної продукції в Сєвєродонецьку, які співпрацювали з російськими окупантами, передає УНН із посиланням на Службу безпеки України.

Деталі

Зловмисниками виявилися власники заводу з виробництва алкогольної продукції в Сєвєродонецьку. Після початку повномасштабного вторгнення росії вони відмовилися перевозити свої підприємства на підконтрольну Україні територію. Натомість чоловіки «перереєстрували» компанію згідно з вимогами російського законодавства та відкрили рахунки в місцевих «філіях» банків росії.

Після цього, зловмисники залишили у Сєвєродонецьку «довірену особу», яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу. Готову продукцію заводу вони реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України.

При цьому усі прибутки з підприємств зловмисники регулярно переводили до бюджету росії як «податки» і «збори».

Крім того, вони також сплачували «данину» представникам місцевої окупаційної адміністрації за можливість «безперешкодно» вести бізнес.

Повідомляється, що на підставі зібраних доказів було затримано у Києві одного з організаторів злочинної діяльності. Під час обшуків у його помешканні було знайдено понад 2 млн у гривневому еквіваленті також там були і документи із доказами оборудки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін конфіскував російський бізнес світових гігантів Carlsberg і Danone

Також другого власника «бізнесу»було затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон.

Наразі третій фігурант переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини.

Зловмисникам уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена у складі організованої злочинної групи).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі