ukenru
m-shults-yes-maye-znayti-vikhid-schodo-ugodi-pro-yevroasotsiatsiyu-ukrayini

М.Шульц: ЄС має знайти вихід щодо Угоди про євроасоціацію України

 • 7375 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Європейський Союз має знайти рішення, зважаючи на занепокоєння Нідерландів, щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, за яку тисячі українців вийшли на вулиці на Євромайдан і через яку Росія незаконно анексувала Крим і підтримала війну на Донбасі. Про це йдеться у промові Президента Європейського парламент Мартіна Шульца на засіданні Євроради у четвер, передає УНН.

"Дуже важливо, що ми продовжуємо підтримувати Україну на основі політичного і економічного співробітництва: у цьому передусім полягала ідея історичної Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Угода, за яку тисячі українців вийшли на вулиці на Євромайдан. Угода, через яку Росія незаконно анексувала Крим і підтримала війну на Донбасі, що призвела до загибелі тисяч військових і цивільних осіб, а також 1,7 мільйона переміщених осіб", - сказав М.Шульц.

Він наголосив, що Угода про асоціацію визнає європейські прагнення України, перспективи, за які українські громадяни віддали своє життя. "Це те, що символізує угоду, і саме тому ми повинні знайти рішення для виходу з глухого кута, у якому ми перебуваємо після нідерландського референдуму", - додав президент ЄП.

"Звичайно, також необхідно взяти до уваги рішення громадян Нідерландів. Але не менш важливим є враховання позиції всіх інших громадян в ЄС", - зауважив М.Шульц.

"Угода про асоціацію не обов'язково є прелюдією до членства в ЄС, як і не зобов'язує Нідерланди до певної політики, до прикладу, щодо гарантій безпеки України. Ці уточнення вітаються, якщо вони необхідні", - додав він.

Президент ЄП також нагадав, що Європейський парламент ратифікував Угоду про асоціацію ЄС-Україна одночасно з Верховною Радою 16 вересня 2014 року за підтримки більше трьох чвертих європарламентарів.

"Зараз більш ніж коли-небудь, ми з нетерпінням очікуємо повного вступу в силу цієї Угоди, і ми довіряємо вам, аби ви розчистили шлях прийняттям рішення", - резюмував М.Шульц.

Українські Національні Новини

Політика