ukenru
lukashenko-zustrivsya-iz-migrantami-na-kordoni-z-polscheyu

Лукашенко вирішив зустрітися з мігрантами на кордоні з Польщею

 • 21582 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко приїхав до транспортно-логістичного центру біля пункту пропуску "Брузги" на кордоні з Польщею, де розміщено мігрантів. Про це повідомляє УНН із посиланням на БелТА.

Деталі

Лукашенка супроводжують губернатор Гродненської області та голова Держприкордонкомітету. У транспортно-логістичному центрі його зустріли інспектор з Гродненської області та генеральний секретар білоруського Червоного Хреста.

Президент оглянув у таборі пункт харчування і поцікавився, чи на всіх вистачає продуктів. Також він зустрівся із мігрантами та звернувся до них із промовою.

"Правда полягає в тому, що ми в жодному разі не гратимемо і не робитимемо політику на ваших долях. Ми добре знаємо і розуміємо вас – ви прагнете потрапити до Європи, куди вас запросили. Ви хочете возз'єднатися зі своїми сім'ями. Тут багато різних людей, але проблема у вас одна спільна – ви просто потрапили у біду. Я впевнений, що це тимчасово. Ми в жодному разі не будемо вас затримувати, зв'язувати руки, вантажити в літак і відправляти на батьківщину, якщо ви самі не захочете повернутися", — сказав Лукашенко.

За його словами, на території Білорусі за межами табору перебуває ще приблизно 2-3 тис. біженців.

Нагадаємо

Наприкінці травня білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська уздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, всіх затримали. Відтоді нелегали здійснють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу