lokalizatsiia-oboronnoi-promyslovosti-dopomozhe-stymuliuvaty-ekonomiku-svyrydenko

Локалізація оборонної промисловості допоможе стимулювати економіку - Свириденко

 • 102799 переглядiв

Український уряд планує стимулювати економічне зростання шляхом збільшення локалізації оборонного виробництва та підтримки вітчизняних виробників за допомогою програми "Зроблено в Україні" та інвестиційних стимулів.

Збільшення локалізації виробництва оборонної продукції стане рушієм зростання української економіки. Про це сказала перша віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором, передає УНН.

Деталі

Юлія Свириденко наголосила, що Україна має декілька важливих задач для стимулювання розвитку економіки, основні серед яких - покриття дефіциту бюджету та залучення інвестицій в український бізнес.

Цього балансу можна досягти за рахунок локалізації усього виробництва в Україні. Водночас уряд сфокусований на локалізації виробництва оборонної промисловості. Нещодавно ми вже приступили до виробництва важких машин для розмінування і продовжимо виробляти все, чого потребує наша армія

- сказала вона.

Для підсилення процесу локалізації уряд впроваджує національну програму "Зроблено в Україні", яка направлена на підтримку українського виробника. Окрім того, інвестиції у приватний сектор стимулюються через програми страхування, які Україна запроваджує разом з міжнародними партнерами – ЄБРР, ЄІБ, IFC, експортно-кредитними агентствами різних країн. Зазначається, що збільшуючи об’єми локального виробництва уряд орієнтуєьтся не лише на внутрішнє споживання, але і на диверсифікацію експорту, оскільки пряме фінансування та гарантії підтримки експорту забезпечать Україні економічний розвиток у короткий строк.

Юлія Свириденко підкреслила, що Україні потрібна експертна підтримка та координація американських колег в урядових ініціативах, зокрема, у проектах з підтримки малого і середнього підприємництва, міжнародної допомоги тощо.

Нагадаємо

До оборонної сфери України відносять близько 500 підприємств, які працюють над конструюванням, виробництвом, ремонтом і обслуговування всього, що допомагає Силам оборони. У 2023 році українська оборонна промисловість виробила втричі більше ніж за 2022 рік, а спроможності на 2024 рік перевищують минулорічні в 6 разів.

Боррель: зміцнення української оборонно-промислової бази стане частиною безпекових зобов'язань ЄС для України11.03.24, 10:54

Анастасія Рябоконь

Економіка

Популярні

Новини по темі