lidery-yes-pidtrymaiut-finansuvannia-yeib-oboronnykh-proektiv-reuters

Лідери ЄС підтримають фінансування ЄІБ оборонних проектів - Reuters

 • 101188 переглядiв

Лідери ЄС підтримають зміну кредитної політики Європейського інвестиційного банку, щоб дозволити фінансування оборонних проектів для стимулювання європейського оборонного виробництва після вторгнення росії в Україну.

Лідери Європейського Союзу підтримають зміну кредитної політики Європейського інвестиційного банку, щоб величезний європейський державний кредитор міг фінансувати оборонні проекти, з посиланням на проект висновків саміту лідерів ЄС наступного тижня повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Минулого тижня Європейська комісія закликала ЄІБ змінити свою політику кредитування, яка наразі прямо виключає кредитування суто військових проектів, щоб допомогти Європі наростити оборонне виробництво після вторгнення росії в Україну.

Але, як вказано, уряди деяких країн ЄС, особливо нейтральних країн, опираються цьому, побоюючись, що фінансування оборони може завдати шкоди найвищому кредитному рейтингу ЄІБ і не вирішити проблему, яка, за їхніми словами, полягає не в нестачі фінансування, а в нестачі довгострокових контрактів.

"Підвищення оборонної готовності сприятиме зміцненню суверенітету Союзу та вимагатиме додаткових зусиль для… покращення доступу європейської оборонної промисловості до державного та приватного фінансування, у тому числі через Європейський інвестиційний банк, серед іншого, шляхом перегляду визначення товарів подвійного призначення та політики кредитування оборонної промисловості", - ідеться у проекті висновків.

ЄС обміркує заходи проти Ірану через можливу передачу ракет росії - Reuters12.03.24, 13:44

Популярні

Новини по темі

У російському бєлгороді дрон атакував будівлю адміністрації

 • 24274 переглядiв