lidery-yes-hotovi-finansuvaty-budivnytstvo-stin-parkaniv-i-koliuchoho-drotu-v-tretikh-krainakh-dlia-strymuvannia-mihrantiv-zmi

Лідери ЄС готові фінансувати будівництво стін, парканів і колючого дроту в третіх країнах для стримування мігрантів - ЗМІ

 • 24918 переглядiв

Лідери ЄС мають намір фінансувати зміцнення кордонів у третіх країнах для запобігання виїзду мігрантів і обговорюють нову систему управління міграцією в ЄС, яка змінює правила надання притулку та возз'єднання сімей.

Міністри ЄС готові фінансувати будівництво стін, парканів і колючого дроту в третіх країнах для запобігання виїзду мігрантів, а також посилити спостереження на кордонах ЄС у рамках міграційної "солідарності", повідомили 18-19 грудня законодавці ЄС на переговорах за закритими дверима, пише Euractiv, інформує УНН

Деталі 

Міграційний пакт — це група законодавчих документів, які встановлять новий режим управління міграцією в ЄС.

Зазначається, що в умовах триваючих переговорів, "Положення щодо  управління міграцією у сфері притулку"  (RAMM) став найбільш обговорюваним документом міграційного пакту в громадських дебатах і ЗМІ.

RAMM запровадить в дію правила "солідарності", коли одна або кілька країн зазнають труднощів з управлінням великою кількістю мігрантів, які прибувають на їхню територію. 

Згідно з пропозиціями міністрів ЄС і євродепутатів, RAMM міститиме "пул солідарності", який збиратиме інформацію про те, як "країни-донори" допомагатимуть державам-членам, які зазнають труднощів. 

На тлі наближення свят: у Сенаті США досі не домовились про військову допомогу Україні19.12.23, 17:08

Наразі Європейська комісія і міністри ЄС хочуть зберегти інформацію про те, хто хто і як робить внески, засекреченою. 

Ще одне обговорюване питання серед високопадовців ЄС - переселення, викликане возз'єднанням сімей. Згідно з останніми переговорами, міністри ЄС не хочуть визнавати братів і сестер як бенефіціарів возз'єднання сім'ї.

"Європейські лідери намагаються обмежити доступ до возз'єднання сімей, виключаючи сім'ї, які легально проживають у ЄС без міжнародного захисту", - заявила представниця організації Save the Children Федеріка Тоскано в інтерв'ю Euractiv.

Антикризове управління

Ще один документ, який розглядають посадовці - положення про кризове управління, яке запустить механізм, що встановлює низку правил у разі виникнення "кризової ситуації". 

Поки що передбачається три сценарії: криза, спричинена "масовою міграцією" людей, які прибувають на кордони ЄС; форс-мажорна ситуація (масове прибуття через війни, клімат або будь-які інші надзвичайні гуманітарні ситуації); "інструменталізація" - коли держава або недержавний суб'єкт сприяє проїзду мігрантів. 

Європейська комісія, а особливо держави-члени ЄС, ймовірно, матимуть важливі повноваження щодо ухвалення рішень в управлінні кризою, особливо щодо того, коли починати "кризу".

Тривалість кризи, ймовірно, буде обмежена максимум 12 місяцями, а держави-члени матимуть дискреційні повноваження щодо надання допомоги країнам, які переживають кризу на своїй території. 

У кризовій ситуації застосовуватимуться надзвичайні прикордонні процедури. Організації громадянського суспільства стверджують, що надзвичайні процедури негативно позначаться на прохачах притулку, оскільки гарантії для людей, які шукають захисту, будуть обмежені.

У Польщі домовилися про в'їзд порожніх вантажівок через "Ягодин-Дорогуськ" з України в окремій "єЧерзі"19.12.23, 16:13

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС призупиняє мита на американську сталь до березня 2025 року

     • 26758 переглядiв

    У Київській області працює ППО - ОВА

     • 110902 переглядiв