lidery-karteliu-sinaloa-areshtovani-v-ssha

Лідери картелю Сіналоа арештовані в США

 • 13079 переглядiв

Ісмаель Самбада та Хоакін Гусман Лопес, ключові фігури мексиканського наркокартелю Сіналоа, здалися владі США в Техасі. Їх звинувачують у масштабній контрабанді наркотиків та пов'язаному з цим насильстві.

Ісмаель "Ель Майо" Самбада, давній лідер мексиканського картелю Сіналоа, і Хоакін Гусман Лопес, син іншого сумнозвісного лідера картелю, були заарештовані владою США в Техасі в четвер, повідомило Міністерство юстиції США, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Лідер могутнього картеля Сіналоа протягом десятиліть разом із Хоакіном "Ель Чапо" Гусманом, Самбада є одним із найвідоміших наркоторговців у світі і відомий тим, що керував контрабандними операціями картелю, залишаючись при цьому в тіні.

Мексиканський федеральний чиновник повідомив Associated Press, що Самбада і Гусман Лопес прибули до Сполучених Штатів приватним літаком і здалися владі. Чиновник говорив на умовах анонімності, оскільки не був уповноважений обговорювати це питання.

Уряд США запропонував винагороду обсягом до 15 мільйонів доларів за інформацію, яка призведе до затримання Самбади, який десятиліттями ховався від влади.

Самбада і Гусман Лопес займалися незаконним обігом "десятків тисяч фунтів наркотиків у Сполучені Штати, а також пов'язаним з цим насильство", сказав директор ФБР Крістофер Рей, додавши, що тепер вони "постануть перед правосуддям у Сполучених Штатах".

"Фентаніл - найбільш смертоносна наркозагроза, з якою коли-небудь стикалася наша країна, і Міністерство юстиції не заспокоїться, поки кожен лідер картелю, член і спільник, відповідальний за отруєння наших спільнот, не буде притягнутий до відповідальності", - заявив у своїй заяві генеральний прокурор Меррік Гарланд.

Влада Мексики не стала негайно коментувати арешти.

Чиновники США роками домагалися затримання Самбади, і йому були висунуті обвинувачення щодо низки справ у США. У лютому у Східному окрузі Нью-Йорка йому було висунуто обвинувачення у змові з метою виробництва та розповсюдження синтетичного опіоїду. Прокурори заявили, що він продовжує очолювати картель Сіналоа, "одну з найжорстокіших і наймогутніших організацій з торгівлі наркотиками у світі".

Самбада, один із найбільш довгоживучих капо в Мексиці, вважався стратегом картелю, більш залученим до повсякденних операцій, ніж його яскравіший і відоміший бос "Ель Чапо" Гусман, який був засуджений до довічного ув'язнення в США в 2019 році і є батьком Гусмана Лопеса.

Доповнення

Затримання Самбади послідувало за арештами інших важливих постатей картеля Сіналоа, включаючи одного з його синів і ще одного сина "Ель Чапо" Гусмана, Овідіо Гусмана Лопеса. Син Самбади визнав себе винним у федеральному суді США у Сан-Дієго у 2021 році у тому, що він був лідером картеля Сіналоа.

Останніми роками сини Гусмана очолювали фракцію картелю, відому як маленькі Чапо або "Чапітос", яка була ідентифікована як основний експортер фентанілу на ринок США.

Вони вважалися жорстокішими і яскравішими, ніж Самбада. Їхнього начальника служби безпеки було заарештовано мексиканською владою в листопаді.

Овідіо Гусмана Лопеса було заарештовано і екстрадовано в США минулого року. Він не визнав себе винним за звинуваченнями у торгівлі наркотиками у Чикаго у вересні.

Популярні

Новини по темі

Лідери картелю Сіналоа арештовані в США

 • 13079 переглядiв

Дощі на заході, спека на сході: прогноз погоди на сьогодні

 • 32974 переглядiв

Повітряні Сили ЗСУ збили вночі 20 ударних БПЛА

 • 26219 переглядiв