ukenru
lider-kubi-nazvav-naklepom-zayavi-ssha-pro-yiyi-roli-v-pogirshenni-situatsiyi-v-venesueli

Лідер Куби назвав наклепом заяви США про її ролі в погіршенні ситуації в Венесуелі

 • 9012 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Заяви держсекретаря США Майкла Помпео про безпосередню причетність Куби до погіршення політичної ситуації в Венесуелі є наклепом та зарозумілостями. Таку думку висловив голова Держради і Ради міністрів Куби Мігель Діас-Канель в суботу в Twitter, передає УНН.

"Звинувачення мають повністю інтервенціоністський, зарозумілий і наклепницький характер, але вони тьмяніють перед рішучістю народів, які ніколи не відмовляться від своєї незалежності і суверенітету", - написав політик.

Міністр закордонних справ Куби також підкреслив неспроможність звинувачень США.

"Держсекретар США обмовляє на Кубу, щоб виправдати переворот, спрямований проти законної влади в Венесуелі. Вашингтон розробив, фінансував і керував узурпацією влади з боку опозиції", - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США порівняв Мадуро з лідерами Куби та Ірану

У суботу на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Куба має пряме відношення до погіршення ситуації в Венесуелі, а "кубинські спецслужби роками на запрошення Мадуро підтримували його".

Криза у Венесуелі розгорілася з новою силою 23 січня, коли лідер опозиції, голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Президент США Дональд Трамп майже одразу заявив, що США визнають Гуайдо як легітимного тимчасового лідера держави. Згодом про визнання Гуайдо тимчасовим главою держави заявили представники низки інших держав, зокрема Канади, Бразилії, Колумбії, Парагваю, Чилі, Аргентини, Перу і Еквадору. На підтримку ж Мадуро виступають Росія, Китай, Мексика, Куба і Болівія.

26 січня країни Євросоюзу висунули ультиматум Ніколасу Мадуро: Венесуела має впродовж восьми днів оголосити вибори. В іншому разі ці країни визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

Українські Національні Новини

Політика