ukenru
kupalniy-sezon-yaki-khvorobi-zagrozhuyut-ukrayintsyam

Купальний сезон: які хвороби загрожують українцям

 • 31738 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Відпочиваючи на природі та купаючись у водоймах, українці ризикують захворіти на кліщовий бореліоз та лайм-бореліоз, спричинений укусами кліщів, лептоспіроз, який поширюють гризуни, а також підхопити гостру кишкову інфекцію. Про це у коментарі УНН сказав керівник столичного управління Дерджпродспоживслужби Олег Рубан.

"З початком літнього сезону у кожному регіоні проводяться рейди-перевірки по всіх рекреаційних зонах та пляжах. Якщо такі заходи не проводяться, то люди ризикують захворіти на кліщовий бореліоз та лайм-бореліоз, які можуть виникати через укуси кліщів. Якщо не проводилась відповідна обробка території від кліщів, то є ризик фіксації таких хвороб", - сказав Рубан.

Він наголосив, що при укусі кліща потрібно негайно звертатись за медичною допомогою з метою зняття кліща, діагностики кліща та призначення відповідного лікування. Ця хвороба поширена по всій території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі розповіли, як уберегтися від укусів кліщів

Крім того, за словами Рубана, під час відпочинку на природі українці ризикують захворіти на лептоспіроз, що пов'язано із непроведенням дератизаційних заходів у зонах відпочинку. Цю смертельно небезпечну хворобу розповсюджують щури та інші гризуни. Це захворювання також реєструється по всій території України.

Керівник столичного управління Дерджпродспоживслужби додав, що купаючись у водоймах, українці ризикують отримати гостру кишкову інфекцію, що відбувається при ковтанні води. Це грибкова інфекція, яка виникає через погіршення стану водойми.

"Водойми в Україні обов'язково контролюються лабораторними центрами МОЗ та іншими лабораторіями щотижня. За результатами аналізів, людей інформують про безпечність водойм", - уточнив Рубан.

Нагадаємо, раннє бронювання набирає обертів серед українців для літнього відпочинку.

Українські Національні Новини

Суспільство