kuleba-na-zustrichi-z-holovoiu-mzs-kytaiu-potribno-zavershyty-viinu-vidnovyty-myr-i-pryskoryty-vidnovlennia-ukrainy

Кулеба на зустрічі з головою МЗС Китаю: потрібно завершити війну, відновити мир і прискорити відновлення України

 • 27139 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з главою МЗС Китаю Ван Ї в Гуанчжоу. Вони обговорили двосторонні відносини, міжнародний порядок денний та шляхи досягнення справедливого миру в Україні.

Під час зустрічі з главою МЗС Китаю Ван Ї міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що потрібно завершити війну проти України, відновити мир і прискорити відновлення України, передає УНН.

Деталі

"Російська агресія зруйнувала мир і загальмувала розвиток, а кожен новий день війни означає нові порушення гуманності та подальшу ерозію справедливості. Тому потрібно завершити війну проти нашої держави, відновити мир і прискорити відновлення України. До речі, російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, в тому числі розвитку торгівлі між Китаєм та Європою", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що Україна нещодавно розпочала переговори про вступ до Європейського Союзу - це рішення є незворотним як для України, так і для ЄС.

"Пропоную сьогодні обговорити наші двосторонні відносини зокрема через призму майбутнього членства України в ЄС та відносин Китаю з Європейським Союзом. Хочу підтвердити, що ми з вами маємо контакти, починаючи ще з 2020 року. Ми з вами спілкувались і зустрічались після початку повномасштабного вторгнення. Наша остання зустріч в Мюнхені була дуже змістовною, і хочу відзначити, що кожна наша нова розмова є змістовнішою за попередньою, і це дуже позитивна динаміка", - сказав Кулеба.

Він зауважив, що сьогоднішня зустріч відбувається в розвиток контактів між Президентом Володимиром Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

"Сьогодні, ми проведемо ґрунтовні та предметні переговори про двосторонні відносини, міжнародний порядок денний і найголовніше - про шлях до миру. Переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль Китаю як глобальної сили миру є важливою", - розповів Кулеба.

Доповнення

Раніше Reuters повідомляло, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів понад три години переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї у китайському місті Гуанчжоу у середу, що Київ назвав багатоденною поїздкою для обговорення шляхів досягнення "справедливого миру" у війні, яку розв'язала рф проти України.

Популярні

Новини по темі