ksu-pereyshov-do-zakritoyi-chastini-zasidannya-u-spravi-schodo-konstitutsiynosti-nabu

КСУ перейшов до закритої частини засідання у справі щодо конституційності НАБУ

 • 13989 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Конституційний суд України у справі щодо конституційності окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КСУ.

"Після визнання Великою палатою Суду дослідження матеріалів справи на відкритій частині пленарного засідання завершеним Суд перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення Рішення", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на думку авторів клопотання, підпорядкування Національного бюро Президентові України є проявом безпосереднього втручання в систему органів виконавчої влади, що може призвести до поступової та завуальованої зміни балансу влади.

"Обсяг та межі повноважень Президента України визначаються виключно Конституцією України і не можуть бути розширені законом або іншими нормативними актами", – зазначається в поданні.

"Народні депутати України стверджують, що оспорювані норми Закону не відповідають принципу самостійності органів законодавчої та виконавчої влади у здійсненні покладених на них повноважень як фундаментальної основи конституційного ладу в країні та порушують основи правового порядку в Україні", - зазначається в повідомленні.

Також суддя-доповідач повідомив, що судом направлено звернення щодо висловлення позиції стосовно питань, порушених у конституційному поданні, Президентові України, Голові Верховної Ради України, Генеральному прокуророві, Прем’єр-міністрові України та комітетам ВРУ з питань антикорупційної політики, правової політики, правоохоронної діяльності.

Як повідомлялося, представник Президента України у Конституційному Суді Федір Веніславський заявив, що ліквідація антикорупційних органів в Україні призведе до внутрішньополітичних змін та викличе гостру міжнародно-правову реакцію.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині затримали "вора в законі" на прізвисько "Мамука"

     • 27504 переглядiв

    В Україні оновили зони карантину

     • 194223 переглядiв

    Померла зірка “Гри престолів” Даяна Рігг

     • 36555 переглядiв