ukenru
krayini-yes-rozrobili-plan-schodo-polegshennya-transkordonnogo-turizmu-vlitku

Країни ЄС розробили план щодо полегшення транскордонного туризму влітку

 • 19493 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Країни Європейського союзу домовилися про ослаблення обмежень на поїздки влітку, що дозволить повністю вакцинованих туристам уникнути тестів або карантину і розширить список регіонів ЄС, з яких можна безпечно подорожувати. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Посли з 27 країн-членів ЄС схвалили змінену пропозицію Європейської комісії про те, що люди, які пройшли повну вакцинацію протягом 14 днів, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу, заявив президент ЄС Шарль Мишель.

Обмеження для інших мандрівників повинні ґрунтуватися на тому, якою мірою країна, з якої вони прибувають, контролює зараження COVID-19.

Трохи більше чверті дорослого населення ЄС в даний час повністю вакциновані.

Переглянуті керівні принципи запрацюють, коли ЄС введе сертифікати COVID-19, в яких буде вказано, чи вакцинована людина, чи має вона імунітет, чи була вона раніше інфікована, або людина має негативний ПЛР-тест. Система повинна бути готова до 1 липня, хоча деякі країни випустять сертифікати раніше.

У міру прискорення вакцинації, ЄС змінить колірне кодування країн, яке він використовував, для визначення безпеки регіонів в межах ЄС.

У "зелених" регіонах тепер має бути менше 25 випадків коронавірусної інфекції на 100 000 людей за 14 днів, з менш ніж 4% позитивних тестів.

Для виїзду із зеленої зони обмежень не буде, з помаранчевої - тестування; для червоної - можливий карантин.
Діти у віці 12 років і старші можуть пройти тестування, але будуть поміщені в карантин тільки в тому випадку, якщо це необхідно для супроводжуючого їх дорослого.

Країни-члени ЄС також зможуть задіяти "екстрене гальмо", щоб заборонити подорожі всім мандрівникам з регіону, в якому спостерігається сплеск більш заразних варіантів захворювання.

Система призначена також для країн, які не є членами ЄС в Шенгенській зоні з відкритим кордоном - Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, але не для колишнього члена ЄС - Великої Британії.

Відвідувачі з інших країн також можуть приїхати до ЄС, якщо зможуть довести, що вони вакциновані.

Таким чином, з 3 червня ЄС рекомендує державам-членам скасувати заборону на в'їзд для резидентів наступних третіх країн:

  • Австралія
  • Ізраїль
  • Японія
  • Нова Зеландія
  • Руанда
  • Сінгапур
  • Південна Корея
  • Таїланд
  • Китай, включаючи Гонконг та Макао (за умови підтвердження взаємності)

Однак прикордонна політика в цілому є справою окремих країн ЄС, тому вони як і раніше можуть встановлювати свої власні правила.

Додамо

1 червня 2021 року система перевірки цифрових сертифікатів COVID в ЄС, була запущена в семи країнах-членах, які вже підключені і видають і/або перевіряють сертифікати: Болгарія, Чеська Республіка, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща.

Українські Національні Новини

Суспільство