ukenru
kravchuk-zaproponuvav-obsye-stvoriti-yediniy-dokument-dlya-lideriv-normandskoyi-chetvirki-schodo-donbasu

Кравчук запропонував ОБСЄ створити єдиний документ для лідерів нормандської четвірки щодо Донбасу

 • 14711 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук запропонував представникам ОБСЄ створити єдиний документ з пропозиціями з урегулювання ситуації на Донбасі для ухвалення його лідерами “нормандського формату”. Про це йдеться у повідомленні української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Facebook, передає УНН.

Як зазначено у повідомленні, сьогодні в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій.

"Кравчук запропонував Послу П.Морелю, Координатору Політичної підгрупи ТКГ, виробити та представити єдиний документ, до якого війдуть найкращі пропозицї сторін.

Вироблення єдиного документу, який ухвалять лідери держав Нормандського формату, є головним дороговказом для подальшої роботи ТКГ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Німеччина очікують наступні консультації радників "нормандського формату" 22 січня

На думку Глави Української делегації, якщо до процесу консультацій підійти з цієї позиції, то ТКГ отримає усі шанси перейти до більш конструктивних кроків щодо виконання рішень, прийнятих в рамках комплексу домовленостей, починаючи з 2014 року.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Говорили про координацію зусиль задля встановлення миру на Донбасі.

Як повідомляв УНН, 12 січня радники "нормандської четвірки" домовилися зустрітися ще раз протягом двох тижнів, щоб обговорити питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що терміни проведення нового саміту лідерів в нормандському форматі можна обговорювати “тільки після реалізації домовленостей попередньої зустрічі”, маючи на увазі зустріч глав країн “нормандської четвірки” 9 грудня 2019 року в Парижі.

В кінці минулого року керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив журналістам, що: “Зустріч радників глав держав „нормандської четвірки“ може відбутися в січні 2021 року”.

Українські Національні Новини

Політика