krainy-nato-pochaly-planuvaty-novi-struktury-dopomohy-ukraini-stoltenberh

Країни НАТО почали планувати нові структури допомоги Україні – Столтенберг

 • 26347 переглядiв

На зустрічі в Брюсселі країни НАТО домовилися розпочати планування довгострокової військової підтримки України, але не визначилися з конкретною структурою чи пакетом допомоги.

Країни НАТО ще не прийняли рішення щодо структури майбутньої допомоги Україні, але погодилися в середу продовжити планування цього питання. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг журналістам після зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу, пише УНН.

Сьогодні ми не прийняли жодних остаточних рішень щодо того, який формат ми створимо, але ми погодилися розпочати планування.

- сказав Столтенберг.

Деталі

Міністри клаїн-членів НАТО погодилися в середу розпочати планування довгострокової військової підтримки України, але пропозиція генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга зробити це через п’ятирічний фонд обсягом 100 мільярдів євро (107 мільярдів доларів) викликала неоднозначну реакцію держав-членів Альянсу.

Столтенберг та Орбан обговорили занепокоєння Угорщини щодо ролі НАТО в Україні03.04.24, 18:42

Додатково

Перед засіданням міністрів закордонних справ країн Альянсу в Брюсселі Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, попередив, що на сьогоднішній та завтрашній зустрічі не буде остаточного рішення, щодо затвердження військової допомоги "місія для України", однак він висловив сподівання, що політики дійдуть консенсусу у цьому витанні, і затвердять його на липневому саміті. 

Пропозицію створити п’ятирічний пакет військової допомоги "Місія для України" на 100 мільярдів євро (107 мільярдів доларів), який надасть західному альянсу більш пряму роль у наданні підтримки Києву, Керівник НАТО Йенс Столтенберг запропонував напередодні 2 березня, однак офіційний розгляд цієї ідеї пройшов у Брюсселі сьогодні.

В українців закінчується не мужність, а боєприпаси, нам потрібно активізуватися, щоб наша підтримка була довгостроковою - Столтенберг03.04.24, 18:50

Популярні

Новини по темі

На Закарпатті демобілізували перших строковиків - ДПСУ

 • 33830 переглядiв