ukenru
kozhen-tretiy-plr-test-u-sviti-ne-bachit-nayavniy-u-patsiyenta-kovid-glava-moz

Кожен третій ПЛР-тест у світі не "бачить" наявний у пацієнта "ковід" - глава МОЗ

 • 12667 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. В Україні вже близько двох місяців пацієнтам з коронавірусом ставлять відповідний діагноз без позитивних ПЛР-тестів. Лікарі зважають на симптоматику. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав в ефірі програми "Право на владу", передає УНН.

За його словами, такий спосіб визначення діагнозу "внесений до стандарту".

"У нас вже 1,5-2 місяці немає такої опції, як обов'язкове підтвердження ПЛР-тестування. По клінічних ознаках підтверджується коронавірус і відбувається відповідна госпіталізація та процес лікування. Це питання, яке повинні на місці вирішувати лікарі. Це все внесено до стандарту. За світовою статистикою, до 30% ПЛР-тестів є негативними за підтвердженого діагнозу COVID-19. Це пов'язано з особливостями ПЛР-тестування і фізіологічними особливостями людини", - сказав Степанов.

Зауважимо, що своєрідним замінником ПЛР-тестів можуть стати нові тест-системи на антиген. За допомогою нових тестів у МОЗ планують розв'язувати проблему завантаженості ПЛР-лабораторій та зменшити час очікування на результат тестування. Адже висновків ПЛР-тестів хворі часто чекають тижнями.

Українські Національні Новини

Політика