korolevskii-onovyly-pidozru-inkryminuiut-nedeklaruvannia-maina-na-ponad-13-mln-hryven

Королевській оновили підозру: інкримінують недекларування майна на понад 13 млн гривень

 • 37690 переглядiв

Колишній народний депутат Наталія Королевська звинувачується у недекларуванні майна на суму майже 13,015 млн грн і наразі розшукується Національним антикорупційним бюро України.

Колишній народній депутатці від забороненої партії  "ОПЗЖ" Наталії Королевській оновили підозру, її дії кваліфікували за ч. 2 ст. 366-2 КК України - декларування недостовірної інформації, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу САП.

20 грудня 2023 року прокурор САП та детективи НАБУ повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому народному депутату, яка не задекларувала земельні ділянки на Київщині та рф. Наразі дії колишнього нардепа кваліфіковано за ч. 2 ст. 366-2 КК України

- йдеться у повідомленні САП у Telegram.

Королевська у декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі Київщини загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в московській області рф вартістю майже 1,8 млн грн. Сума незадекларованих об’єктів нерухомого майна становила понад 4,315 млн грн.

Проте у межах подальшого досудового розслідування встановлено, що вартість незадекларованого майна набагато більша, ніж встановлено спочатку, та становить майже 13,015 млн грн, що перевищує 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб

- вказали у САП.

Зважаючи на те, що колишній нардеп переховується від слідства, про зміну підозри їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Доповнення

У червні цього року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню народну депутатку від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Наталію Королевську через підозру у недостовірному декларуванні. Датою її зникнення вважається 22 лютого 2023 року.

Тетяна Краєвська

Політика

Популярні

Новини по темі