ukenru
korol-belgiyi-priynyav-vidstavku-uryadu

Король Бельгії прийняв відставку уряду

 • 7916 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Король Бельгії Філіп прийняв відставку уряду Шарля Мішеля після розпаду коаліції. При цьому король попросив уряд залишитися на посадах як "наглядачів" протягом наступних кількох місяців, передає УНН з посиланням на Reuters.

Після триденних консультацій з лідерами партій королівський палац зробив заяву, що король констатував готовність гарантувати, що країна буде управлятися до наступних виборів, які повинні відбутися 26 травня. 

Прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив про намір піти у відставку 18 грудня в результаті критики з боку право-консервативної партії Новий фламандський альянс, невдоволеної міграційною політикою уряду. Партія вийшла зі складу коаліції та заявила про міграційну загрозу суверенітету держави.

У той же час ліві та зелені вимагали від уряду Шарля Мішеля покращення захисту довкілля, зниження податків і спрощення процедури отримання ліків, зазначає The New York Times.

У новому статусі уряд займатиметься лише терміновими справами, проте не зможе приймати нові політичні рішення без схвалення парламенту.

Нагадаємо, 18 грудня Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель подав у відставку після розпаду правлячої коаліції.

19 грудня король Бельгії Філіп прийняв прем’єра Шарля Мішеля, який представив монарху прохання про відставку кабінету, проте відклав прийняття остаточного рішення з цього питання.

Українські Національні Новини

Новини Світу