ukenru
komitet-vr-rekomenduye-vidpraviti-na-doopratsyuvannya-dva

Комітет ВР рекомендує відправити на доопрацювання два законопроекти про амністію

 • 19490 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламентарям відправити на доопрацювання законопроект №3397 про амністію засуджених (щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) та №3181 про амністію у 2020 році, передає кореспондент УНН.

Під час засідання було зазначено, що Міністерство охорони здоров'я не готове надавати допомогу щодо запобігання коронавірусу в установах пенітенціарної системи.

"Медична система не готова сьогодні до спалахів коронавіруса в пенітенціарних установах. Також необхідно забезпечити безпеку лікарів", - сказала заступник міністра юстиції Олена Висоцька

Вона зазначила, що проект закону №3397 передбачає амністію близько 3 тисяч засуджених, що становить одну десяту від загальної кількості людей, що відбуває покарання в Україні .

Так, йдеться про амністію таких категорій засуджених, як неповнолітні, жінки, хворі на туберкульоз.

Однак члени комітету за рекомендацією підкомітету відправили на доопрацювання проект закону №3397, а також законопроект №3181 "Про амністію в 2020 році".

Раніше УНН писав, що Комітет ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганських областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав законопроект про амністію засуджених №3397.

Нагадаємо, що у парламенті зареєстрований урядовий законопроект, який передбачає амністію понад 3 тисяч засуджених, які найбільше незахищені та соціально вразливі і мають вірогідність зараження COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика