koalitsiia-droniv-stvoryla-fond-dlia-shvydkoi-dostavky-bezpilotnykiv-ukraini-vnesky-vzhe-perevyshchyly-45-mln-yevro

Коаліція дронів створила фонд для швидкої доставки безпілотників Україні: внески вже перевищили 45 млн євро

 • 29530 переглядiв

Коаліція дронів для України створила фонд, у який уже внесено понад 45 млн євро, для швидкої доставки безпілотників.

Коаліція дронів для України створила фонд, у який уже внесено понад 45 млн євро, для швидкої доставки безпілотників, повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії 10 липня, пише УНН.

Деталі

"10 липня ми, члени коаліції дронів, підписали меморандум про взаєморозуміння, який містить рамки, що окреслюють основну діяльність коаліції, структуру управління механізмів закупівлі. Цим меморандумом про взаєморозуміння ми засновуємо спільний фонд коаліції дронів під керівництвом Великої Британії, що дозволяє здійснювати спільні закупівлі для швидких і ефективних поставок безпілотників. Наразі Нідерланди, Велика Британія, Латвія, Нова Зеландія та Швеція пообіцяли внести в спільний фонд понад 45 мільйонів євро, а також очікуються додаткові внески", - ідеться у заяві.

Вказано, що члени коаліції дронів вже надали значну підтримку Україні, поставивши безпілотники. "Латвія надає навчальний полігон для випробувань дронів для промисловості та військових, щоб постійно вдосконалювати технологію дронів. Велика Британія запустила галузевий конкурс від імені коаліції дронів на розробку та закупівлю безпілотників з видом від першої особи (FPV), з яких було отримано 265 заявок. Наразі ці пропозиції проходять оцінку, і очікується, що перші контракти будуть підписані в серпні", - зазначається у заяві.

Як повідомляється, коаліція дронів "планує поставити в Україну 1 млн FPV-дронів". "У той же час члени коаліції працюють над створенням інших типів безпілотних літальних апаратів, таких як розвідувальні, ударні безпілотні літальні апарати, модернізовані безпілотні літальні апарати з штучним інтелектом, а також засоби боротьби з дронами", - сказано у заяві.

Зазначається, що через коаліцію дронів її учасники шукатимуть "ініціативи щодо спільних закупівель для використання та розширення національних промислових потужностей". "Ми, країни коаліції дронів, заохочуємо додаткове фінансування для досягнення цілей коаліції. Коаліція дронів залишається відкритою для приєднання інших членів Альянсу та партнерів", - додається у заяві.

Безпекова угода України та Польщі: передбачає можливість перехоплення російських ракет і дронів та передачі ескадрильї МіГ-2908.07.24, 15:02

Популярні

Новини по темі