kndr-vipustila-mozhlivu-balistichnu-raketu

КНДР випустила можливу балістичну ракету

 • 21764 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Північна Корея могла випустити балістичну ракету на тлі тупикових ядерних переговорів. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Північна Корея випустила невідомий снаряд зі свого східного узбережжя, заявив у середу Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї. Це сталося через кілька днів після випробування крилатої ракети далекого радіусу дії.

Нагадаємо

КНДР провела випробувальний запуск крилатої ракети великої дальності нового типу у ніч на понеділок, 13 вересня. Випробування успішними, уточнивши, що при них були присутні високопоставлені чиновники країни.

Можливий запуск експериментального ядерного реактора в КНДР

В кінці серпня 2021 року експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) в річному звіті висловили припущення, що КНДР могла знову запустити свій експериментальний ядерний реактор в науково-дослідному центрі в Йонбені (провінція Пхенан-Пукто).

“З початку липня 2021 року з’явилися відповідні ознаки, включаючи скидання води, що охолоджує елементи, пов’язані з роботою реактора”, — наголошується в доповіді МАГАТЕ.

У центрі Йонбен розташовані завод зі збагачення урану і реактор потужністю 5 МВт. За оцінкою експертів, за один рік в ньому можна отримати плутоній, кількість якого буде достатньо для виготовлення кількох ядерних зарядів. Реактор почали демонтувати в 2007 році — відповідно до угод представників “шістки” (Росії, Китаю, США, Японії, КНДР і Південної Кореї) про надання Північній Кореї економічну допомогу в обмін на згортання її ядерних програм.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    КНДР випустила можливу балістичну ракету

     • 21764 переглядiв

    15 вересня відзначають Міжнародний день демократії

     • 31672 переглядiв

    На 15 вересня встановлено ціну на банківські метали

     • 12926 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 26,64 грн/долар

     • 14467 переглядiв

    “Аль -Каїда” повертається в Афганістан - ЦРУ

     • 47780 переглядiв

    На Фарерських островах жорстоко вбили понад 1400 дельфінів

     • 85099 переглядiв