ukenru
kndr-v-grudni-testuvala-telemetrichni-obladnannya-dlya-balistichnikh-raket

КНДР в грудні тестувала телеметричні обладнання для балістичних ракет

 • 7275 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. КНДР в першій половині грудня провела тестування телеметричного обладнання, яке встановлюється на балістичні ракети для відстеження даних про їх польоті після запуску. Про це в неділю повідомила газета Yomiuri з посиланням на військово-дипломатичні джерела, передає УНН.

Подібні перевірки передавачів радіохвиль Пхеньян проводив і раніше безпосередньо перед здійсненням ракетних випробувань. Джерела видання вважають, що подібні дії пов'язані з бажанням КНДР нагадати про свої можливості на тлі відсутності видимого прогресу в переговорах з США про зняття санкцій. Крім того, на їхню думку, це фактично підтверджує, що Пхеньян продовжує вести розробки ракетних озброєнь.

Телеметричні обладнання необхідно для контролю ряду параметрів польоту ракети, включаючи її траєкторію і швидкість. Відзначається, що військові США і Південної Кореї на постійній основі займаються відстеженням радіохвиль в КНДР, і дані про це тестуванні були отримані завдяки їх перехоплення.

У квітні цього року Пхеньян оголосив про відмову від проведення тестів ядерної зброї, а також балістичних ракет різної дальності з метою розвитку соціалістичної економіки країни і підвищення рівня життя населення. Після цього в травні КНДР ліквідувала полігон в Пхунгері, на якому раніше було вироблено шість підземних ядерних вибухів. За період з 2016 по 2017 рік КНДР також здійснила близько 40 запусків балістичних ракет.

12 червня по підсумками першої зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа також було підписано  спільний документ, в якому Пхеньян висловився за денуклеаризацію Корейського півострова в обмін на гарантії безпеки з боку Вашингтона.

Українські Національні Новини

Новини Світу