ukenru
kiyivskiy-kostel-svyatogo-mikolaya-peredadut-rimo-katolikam

Київський костел святого Миколая передадуть римо-католицькій парафії

 • 30007 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Київський костел святого Миколая, у якому у вересні сталася пожежа, передадуть наступного року в користування парафії святого Миколая. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook парафії костелу.

Цитата

"Міністерство культури та інформаційної політики України сприятиме передачі у встановленому законодавством порядку у постійне користування релігійної громади приміщення костелу після завершення протиаварійних робіт, але в будь-якому разі не пізніше 1 червня 2022 року", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Міністерство культури та інформаційної політики України, як вказано, сприятиме пошуку інших репетиційних залів та приміщень для концертів Національного будинку органної та камерної музики та його переміщенню.

Сторони домовилися, що релігійна громада дотримуватиметься вимог закону України "Про охорону культурної спадщини" як користувач пам’ятки культурної спадщини національного значення.

Нагадаємо

Пожежа у костелі Святого Миколая сталася ввечері 3 вересня під час репетиції. Вогонь повністю знищив орган собору. Основна версія причини пожежі — загоряння електропроводки в корпусі інструменту.

За попередніми підрахунками, на відновлення костелу знадобиться від 75 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство