ukenru
kitayski-tekhnichni-giganti-planuyut-rozrobku-program-shtuchnogo-intelektu-na-tli-populyarnosti-chatgpt-ft

Китайські технічні гіганти планують розробку програм штучного інтелекту на тлі популярності ChatGPT - FT

 • 719734 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Китайські технічні гіганти, зокрема Baidu, Alibaba та NetEase, змагаються між собою, представляючи інвестиційні плани, щоб конкурувати з чат-ботом OpenAI - ChatGPT, який набуває популярності. Про це пише УНН, посилаючись на The Financial Times

Деталі

Зазначається, що змагання між китайськими компаніями за відповідність ChatGPT відбуваються в той момент, коли технологічні групи близько двох років боролися за зростання на тлі уповільнення, спричиненого пандемією Covid. Зокрема, Baidu планує запустити чат-бота під назвою Ernie у своїй пошуковій системі в найближчі кілька місяців, подібно до Bing Chat від Microsoft і OpenAI.

Модель штучного інтелекту, що лежить в основі бота, розробляється з 2019 року, її останнє покоління навчено на 260 мільярдах параметрів, що можна порівняти з технологією GPT3, яка лежить в основі ChatGPT. Компанія планує оприлюднити нові подробиці цього тижня про те, як чат-бот буде інтегрований у систему, включаючи пошук, електромобілі та розумних помічників, повідомив співрозмовник FT.

"Baidu зосередила на цьому талант і гроші, тому вони, швидше за все, створять одну з провідних китайських платформ GPT", — сказав аналітик Bernstein, який відстежує зусилля Китаю щодо ШІ, Борис Ван. 

Новини про потенційне впровадження бота Ernie у березні призвели до зростання акцій Baidu більш ніж на 15 відсотків, тоді як Alibaba та NetEase отримали приріст завдяки розробкам у їхніх дослідженнях генеративного штучного інтелекту.

Міська влада Пекіна заявила, що підтримає компанії, які розробляють власні моделі відповідно до ChatGPT, а провідний університет Шанхая Фудань об’єднав більше десятка керівників і вчених компаній зі штучним інтелектом для аналізу розвитку ChatGPT, ризиків безпеки та потенційних випадків використання. Однак аналітики та експерти кажуть, різке зростання цін на акції навколо кожного нового оголошення не відображають, наскільки складно буде китайським групам швидко відтворити програмне забезпечення, створене OpenAI та Google.

Цитата

"Зараз усі хочуть створити ChatGPT, але це дуже важко, особливо для китайських компаній, які не можуть отримати новітні чіпи Nvidia та мають обмежені набори даних для навчання моделей ШІ. Потрібно багато грошей, щоб навчити модель, і якщо одна частина не правильна, це не працюватиме", — сказав творець WeChaty, одного з найпопулярніших чат-ботів Китаю, Хуан Лі.

Нагадаємо

З 18 лютого чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT, розроблений лабораторією OpenAI, став доступним в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу