ukenru
kitay-zaklikav-do-skorochennya-yadernogo-arsenalu-mayuchi-tretiy-za-velichnoyu-zapas-yadernikh-boyegolovoku-sviti

Китай закликав до скорочення ядерного арсеналу маючи третій за величною запас ядерних боєголовоку світі

 • 162983 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Китай закликав країни з найбільшими ядерними арсеналами працювати над створенням світу, вільного від ядерної зброї, і звинуватив деякі країни, не назвавши жодної, в одержимості створенням нових військових союзів та розпалюванням конфліктів, інформує УНН.

Деталі

Ген Шуан, заступник постійного представника Китаю при ООН, закликав Генеральну Асамблею ООН у понеділок, щоб країни, які володіють найбільшими ядерними арсеналами, "завзято виконували свої особливі та пріоритетні обов'язки і ще значно і суттєво скоротили число ядерної зброї".

За його словами, це створить умови для остаточної реалізації всеосяжного та повного ядерного роззброєння.

Ген Шуан виступив на зустрічі високого рівня, організованої ГА ООН з нагоди Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, повідомляє китайська газета Global Times.

"Під час зустрічі було відзначено, що повна заборона і повне знищення ядерної зброї і, зрештою, створення миру, вільного від ядерної зброї, служить спільним інтересам людства і є спільним прагненням усіх країн", - сказав він.

Він звинуватив деякі країни, не назвавши нікого, у одержимості "стратегічною конкуренцією великих держав, постійному зміцненні військових союзів, провокуванні конфронтації між сторонами, просуванні передового розгортання стратегічних сил та наполяганні на співпраці атомних підводних човнів".

Він вказав, що Китай "відданий підтримці своїх ядерних сил на мінімальному рівні, необхідному для національної безпеки".

Доповнення

Минулого року США, Велика Британія та Австралія підписали договір AUKUS, за яким Канберра отримає атомні підводні човни.

Пекін висловив свою незгоду з таким кроком.

Додамо

Ядерний клуб — неофіційна назва групи країн, що володіють ядерною зброєю. До неї входять США (з 1945), росія (перед тим СРСР з 1949), Велика Британія (1952), Франція (1960), КНР (1964), Індія (1974), Пакистан (1998) і КНДР (2006). Також вважається, що Ізраїль має ядерну зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу