kilkist-zagiblikh-na-vodi-bilsha-na-20-u-porivnyanni-z-minulim-rokom-dsns

Кількість загиблих на воді більша на 20% у порівнянні з минулим роком - ДСНС

 • 279117 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Рятувальники повідомили про сумні цьогорічні рекорди. Наразі кількість загиблих на воді вже сягнула 640, з яких 60 дітей, що на 20% більше за минулий рік, повідомив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий, передає УНН.

Цитата

"Ми фіксуємо збільшення кількості загиблих людей на воді. І, якщо порівняти з минулим роком, то вона реально більша на 20%. На цей день, з початку року, у нас зафіксовано 640 загиблих, з них – 60 дітей», – повідомив Хорунжий.

Він зазначив, що сьогодні загалом по Україні обладнані та забезпечені відповідно до правил охорони життя людей на водних об’єктах 265 місць біля води, з них 211 мають у володіннях пляжі.

Водночас пресофіцер ДСНС закликав людей не купатися в невідомих місцях та наголосив, що під час відвідування водойм забороняється підпливати до маломірних суден, запливати за межу купання, позначену буями, стрибати у воду зі споруд, в місцях з невизначеними глибиною та станом дна; використовувати для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки тощо.

Доповнення

Про окремі правила техніки безпеки та поведінки, що продиктовані війною, застерегли Сили оборони півдня. За словами речниці Наталії Гуменюк, люди часто покладаються на хвилеломи, які є, наприклад, в Одесі, сподіваючись що вони можуть уберегти від мін. Але якщо здетонує міна, навіть за хвилеломом, то її осколки можуть сягати відстані щонайменше у 200 метрів. Це може призвести до сильних поранень, а також гідроудару, який може спричинити летальний розрив внутрішніх органів, навіть без зовнішніх ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В літньому таборі через недбалість вихователя втонув хлопчик

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ердоган очікує путіна у Туреччині у серпні

     • 329822 переглядiв