khotiv-zasvityty-tankovi-kolony-zsu-poblyzu-linii-frontu-na-kharkivshchyni-zatrymano-vorozhoho-navidnyka

Хотів "засвітити" танкові колони ЗСУ поблизу лінії фронту на Харківщині: затримано ворожого навідника

 • 24256 переглядiв

Кіберфахівці Служби безпеки запобігли передачі до рф інформації про маршрути руху колон ЗСУ у Харківській області. Це вдалося завдяки своєчасному викриттю агента російської розвідки, який стежив за передислокацією Сил оборони у напрямку передової. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

У зоні особливої уваги фігуранта були маршрути руху бойових танків українських військ та їхня орієнтовна кількість. Одночасно зловмисник намагався виявити логістичні центри, які здійснюють техобслуговування та ремонт важкої бронетехніки,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Рашисти планували використати цю інформацію для підготовки бойових операцій на східному фронті, у тому числі на Куп’янському напрямку.

Однак співробітники СБУ зірвали плани ворога і затримали російського інформатора на спробі передачі розвідданих. Ним виявився 45-річний мешканець харківського передмістя, ідеологічний прихильник рашизму.

На початку повномасштабного вторгнення росії він переїхав на Полтавщину, звідки за власної ініціативи намагався вийти на спецслужби рф. Для цього чоловік публікував у прокремлівських Телеграм-каналах власні дописи, в яких вихваляв путіна та героїзував російські війська. В одному з таких чатів йому запропонували негласну співпрацю та направили перелік розвідувальних завдань.

Для збирання інформації фігурант "втемну" використовував своїх знайомих на Харківщині, випитуючи потрібні факти під час дружніх розмов. При обшуку в орендованому помешканні фігуранта вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння територією України). Наразі зловмисник під вартою. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Нагадаємо

Правоохоронці затримали агента воєнної розвідки росії, який у перші дні повномасштабної війни коригував ворожі авіаудари по Харкову "в обхід" комплексів протиповітряної оборони.

Популярні

Новини по темі

На Одещині вилучили майже 76 тисяч пачок безакцизних сигарет

 • 21404 переглядiв

Під час атаки рф на Одещину збили щонайменше 11 дронів - Гуменюк

 • 26062 переглядiв