khoch-speka-i-povernetsia-ale-vzhe-ne-bude-takoiu-strashnoiu-dlia-enerhetyky-minenerho

Хоч спека і повернеться, але вже не буде такою страшною для енергетики – Міненерго

 • 14805 переглядiв

Заступниця міністра енергетики повідомила про відновлення деяких потужностей. Очікується, що енергосистема краще впорається з майбутньою спекою, але споживачів закликають економити електроенергію в пікові години.

Майбутня спека вже не буде такою важкою для енергосистеми, адже вдалось відновити деякі потужності та ввести в роботу. Про це заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила в ефірі телемарафону, передає УНН.

"Система дуже чутлива до будь-яких факторів. Що стосується спеки та як буде реагувати енергосистема, то ситуація може бути різною. На сьогодні, нам вдалося відновити деякі потужності та ввести в роботу, однак будемо дивитись на те, яке буде споживання", - каже Гринчук.

Вона також закликає споживачів економно використовувати електроенергію, особливо в пікові години.

"Хоч спека і повернеться, вона вже не буде такою страшною, як це було 2 тижні тому", - додала вона.

З 12 серпня в Україні очікується повернення спеки: прогноз від синоптика04.08.24, 12:50

Нагадаємо

Заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив, що наразі давати прогнози щодо повернення до графіків відключення електроенергії на сьогодні некоректно, адже невідомо наскільки спека, яка очікується після 12 серпня, буде тривалою, чи буде охоплювати всю Україну, чи територіально. Українців закликають економно споживати світло.

Популярні

Новини по темі