Зазначається, що під час семінару були обговорені питання застосування нового харчового законодавства відповідно до запровадження системи НАССР, здійснення державного контролю за виробництвом продуктів харчування, оцінки основних ризиків виробництва та принципів категоризації потужностей, а також процедур проведення обліку та аудиту сільськогосподарських підприємств.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі заявили про харчову дискримінацію з боку міжнародних виробників
Увагу операторів ринку з виробництва харчових продуктів звернули на обов’язковість впровадження на виробництві міжнародної системи безпечності харчових продуктів НАССР.
У Хмельницькій ОДА додали, що окрім вітчизняних підприємців та експертів, в роботі семінару взяв участь керівник проекту Європейського Союзу “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” Тоні Вілл (Великобританія).
Нагадаємо, систему НАССР в Україні запроваджують поки лише найбільш відповідальні виробники.
У ВРУ при цьому переконані, що НАССР запрацює у нас тоді, коли на якість і безпеку з’явиться попит споживача.