khezbolla-vidnovyla-vohon-po-izrailiu-livantsi-hotuiutsia-do-nadzvychainoi-sytuatsii-zmi

Хезболла відновила вогонь по Ізраїлю, ліванці готуються до надзвичайної ситуації - ЗМІ

 • 12568 переглядiв

"Хезболла" відновила ракетні та артилерійські обстріли Ізраїлю після вбивства свого командира в Бейруті. Ліванці в районах, контрольованих "Хезболлою", готуються до можливої ескалації конфлікту.

Підтримувана Іраном "Хезболла" в Лівані відновила ракетні та артилерійські обстріли Ізраїлю: вночі ракета "змусила повернутися ізраїльський військовий літак". Також було здійснено два ракетні удари по військових позиціях на півночі Ізраїлю. В очікуванні можливої ​​подальшої ескалації ліванці в районах країни, контрольованих "Хезболлою", готуються до надзвичайної ситуації.

Пише УНН із посиланням на Swiss Info, The Times of Israel та Reuters.

Деталі

Сили "Хезболли" в п'ятницю відновили ракетні та артилерійські обстріли Ізраїлю, поклавши край затишшю вздовж кордону після вбивства Ізраїлем військового командира ліванського угруповання в Бейруті.

Вночі випустила ракету класу "земля-повітря" по ізраїльському військовому літаку, що пролітав у повітряному просторі Лівану, і змусила його повернути назад, заявили представники бойового формування підтримуваного Іраном. Також "Хезболла" здійснила два артилерійських обстріли і два ракетних удари по військових позиціях на півночі Ізраїлю.

Ліванці готуються до можливої ескалації

В очікуванні можливої подальшої ескалації конфлікту на Близькому Сході ліванці на підконтрольних "Хезболлі" територіях країни готуються до надзвичайної ситуації. За словами очевидців, все більше людей залишають свої будинки в передмістях ліванської столиці Бейрута.

Джерела в ліванських органах безпеки заявили: "Ситуація дуже тривожна".

Контекст

Лідер шиїтської партії Лівану Хасан Насралла виступив у четвер після удару, який забрав життя військового керівника організації Фуада Шукура.

"Ми стоїмо перед великою битвою. Ми вийшли за рамки простого фронту підтримки. Це відкрита битва на всіх фронтах", - попередив лідер "Хезболли" у прямому телевізійному зверненні, оголосивши про "новий етап" у протистоянні з Ізраїлем.

ЗМІ повідомляють, що "Хезболла" напала на Ізраїль, а ЦАХАЛ у відповідь ударив по Лівану

"Хезболла" стверджує, що випустила десятки ракет по північній прикордонній громаді Мецуба у відповідь на ізраїльський удар по ліванському селу Чамаа раніше сьогодні, ідеться у повідомленні timesofisrael.

Лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійє, ймовірно, було вбито заздалегідь закладеною бомбою - NYT01.08.24, 20:50

Повідомлень про постраждалих в результаті ракетного обстрілу Західної Галілеї не надходило. В результаті удару по Хамаа загинуло четверо сирійців і кілька ліванських цивільних отримали поранення.

Заяви Нетан'ягу і Байдена

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що будь-яка агресія проти його країни буде "мати високу ціну". У телефонній розмові президент США Джо Байден запевнив Нетаньяху та Ізраїль у підтримці США "проти всіх загроз з боку Ірану". Водночас він закликав докласти зусиль для деескалації ситуації. 

Новий президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"31.07.24, 08:01

Популярні

Новини по темі

Корисні трав'яні чаї на всі сезони

 • 17065 переглядiв