ukenru
kharkivski-mediki-nagadali-pro-vazhlivist-zdorovogo-kharchuvannya

Харківські медики нагадали про важливість здорового харчування

 • 13633 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Харківські медики пропагують здорове харчування і переконані, що саме це - запорука здорового способу життя, повідомляє УНН.

У медзакладах Харківщини проводять безкоштовні вимірювання рівня холестерину в крові. Передусім тим пацієнтам, які страждають на гіпертонічні хвороби, інші серцево-судинні захворювання і цукровий діабет, розповіли УНН у Департаменті охорони здоров’я Харківської ОДА.

Окрім того, харківські медики профілактують розвиток неінфекційних захворювань та їх ускладнень, а також появу злоякісних новоутворень (колоректального раку, раку підшлункової залози і простати).

"У закладах охорони здоров'я медичні працівники проводять з пацієнтами індивідуальні консультації щодо промоції здорового способу життя. Тематика промоції здорового способу життя і раціонального харчування висвітлюється, також, регіональними ЗМІ", - розповіли в облдержадміністрації.

Додамо

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, які навантажують печінку, а також регулярно вимірювати рівень холестерину. Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю. 

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство