khamas-vidkydaie-propozytsiiu-ssha-pro-prypynennia-vohniu-cherez-novi-umovy

ХАМАС відкидає пропозицію США про припинення вогню через нові умови

 • 12159 переглядiв

ХАМАС відхилив умови угоди про звільнення заручників і припинення вогню. Угруповання звинуватило Нетаньягу у створенні нових перешкод на переговорах, зокрема щодо присутності ЦАХАЛу у Філадельфійському коридорі.

Ввечері 18 серпня терористичне угруповання ХАМАС опублікувало офіційну заяву, в якій відкинуло умови угоди про звільнення заручників і припинення вогню, які обговорювали в Досі і звинуватило прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу у створенні нових перешкод на переговорах. Про це пише The Times Of Israel, передає УНН

Деталі 

За повідомленнями, ізраїльські переговірники попереджають, що угоди не буде, якщо Нетаньягу наполягатиме на збереженні ЦАХАЛу у Філадельфійському коридорі. Нетаньягу каже, що угоди не буде, якщо ХАМАС не погодиться з вимогою

Як повідомляється, прем'єр-міністр Ізраїлю  раніше в неділю заявив, що він песимістично оцінює шанси на укладення угоди, особливо з огляду на те, що Ізраїль вів ефективні переговори з країнами-посередниками, а не з ХАМАС, який відмовився надіслати делегацію на останній раунд переговорів.

The Times Of Israel пише, що песимізм Нетаньягу в поєднанні з відмовою ХАМАСу від умов, що обговорювалися в Досі, суперечить повідомленням посередників про те, що переговори просуваються вперед, і їхнє можливе успішне завершення не за горами.

Серед головних каменів спотикання на переговорах - вимога Нетаньягу, щоб ЦАХАЛ залишався розгорнутим у Філадельфійському коридорі, що проходить уздовж кордону Гази з Єгиптом, щоб перешкодити ХАМАСу контрабандою ввозити зброю до Гази та відновлювати свої збройні сили. Цю вимогу не було обумовлено в пропозиції Ізраїлю щодо угоди із заручниками від 27 травня, яка послугувала основою для подальших переговорів, і була відкинута ХАМАСом.

Повідомляють, що в неділю ізраїльські переговірники заявили прем'єр-міністру, що без компромісу з цього питання угоди не буде, і закликали до гнучкості.

У своїй заяві в неділю ввечері ХАМАС звинуватив Нетаньяху в тому, що той "висуває нові умови і вимоги", щоб зірвати переговори і продовжити війну в Газі.

Терористичне угруповання також заявило, що останній текст, підтриманий США, - "проміжна пропозиція", яка була передана Ізраїлю і ХАМАС після закінчення переговорів у Досі в п'ятницю, - відповідає вимогам Ізраїлю. 

ХАМАС також стверджує, що Нетаньяху висунув нові вимоги щодо звільнення палестинських в'язнів. 

"Ми покладаємо на Нетаньягу всю відповідальність за зрив зусиль посередників і перешкоджання досягненню угоди", - заявили в ХАМАС. 

Доповнення 

У понеділок Нетаньягу прийме у себе держсекретаря США Ентоні Блінкена. Потім Блінкен має вилетіти до Каїра, де тривають переговори про укладення угоди.

США заявили, що мають намір провести другий раунд переговорів наприкінці цього тижня і сподіваються, що угоду буде завершено до кінця тижня.

Байден: "Угода про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС ще можлива"19.08.24, 02:30

Популярні

Новини по темі

Україна збила 11 російських дронів Shahed

 • 28087 переглядiв

ВМС України: Росія не вивела кораблі в Чорне та Азовське моря

 • 114045 переглядiв