keruvav-kativniamy-na-zakhoplenii-luhanshchyni-povidomleno-pro-pidozru-ekspravookhorontsiu

Керував "катівнями" на захопленій Луганщині: повідомлено про підозру експравоохоронцю

 • 18052 переглядiв

Прокуратура Луганської області вказала, що повідомлено про підозру колишньому правоохоронцю, який керував "катівнями" на окупованій Луганщині.

Про підозру повідомлено колишньому правоохоронцю, який керував "катівнями" на захопленій Луганщині, поінформували у Луганській обласній прокуратурі, пише УНН.

Деталі

"Повідомлено про підозру луганчанину у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, колишній правоохоронець почав співпрацювати з окупантами ще з 2014 року.

Зазначається, що чоловік перейшов на бік ворога, присягнувши йому на вірність. "До повномасштабного російського вторгнення був у складі нзф та воював проти українських військових, потім ‒ служив в "органах мвс лнр". З осені 2022 року по початок 2024 року був "начальником управління федеральної служби виконання покарань росії по лнр", - повідомили у відомстві.

"Він здійснював безпосереднє керівництво "катівнями" на захопленій Луганщині, в яких незаконно утримували українських громадян", - зазначили у прокуратурі.

Наразі фігуранта оголошено в розшук та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Виводив "на розстріл" українських полонених: повідомлено про підозру ексочільнику російської катівні на Луганщині11.06.24, 16:48

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі