kannskyi-kinofestyval-opryliudnyv-konkursnu-prohramu-sered-filmiv-ye-i-rosiiskyi

Каннський кінофестиваль оприлюднив конкурсну програму, серед фільмів є і російський

 • 15720 переглядiв

Каннський кінофестиваль оголосив свою конкурсну програму, до якої увійшов фільм росіянина Кирила Серебренникова, а також спеціальний показ фільму Сергія Лозниці про російське вторгнення в Україну.

Фільм російського режисера Кирила Серебреннікова "Limonov: The Ballad of Eddie" візьме участь у боротьбі за Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі. Також покажуть фільм Сергія Лозниці, який вважає себе українцем, але стрічка не братиме участь у конкурсі. Цю інформацію оголосили на офіційному сайті фестивалю, пише УНН.

Деталі

Каннський кінофестиваль, що буде тривати цьогоріч з 15 до 25 травня, опублікував програму із фільмами.

Відкриє фестіваль французська комедія Квентіна Дюп'є "Другий акт" (Le Deuxième Acte) з Леа Сейду в головній ролі. Цей фільм не бере участь у основній конкурсній програмі фестивалю.

Серед фільмів, які змагатимуться за головну нагороду:

  • "Мегалополіс" (Megalopolis) американського режисера Френсіса Форда Копполи;
  • "Учень" (The Apprentice) американця Алі Аббасі;
  • "Види доброти" (Kinds Of Kindness) режисера з Великої Британії Йоргоса Лантімоса;
  • "Саван" (The Shrouds) Девіда Кроненберґа з Франції;
  • "Парфенопи" (Parthenope) італійця Паоло Соррентіно.

До основної конкурсної програми потрапив фільм російського режисера Кирила Серебреннікова "Limonov: The Ballad of Eddie". В ньому розповідається про едуарда лимонова - російського письменника, представника націонал-більшовиків, відомого своїми українофобськими поглядами. Зокрема, він агітував віддати Крим росії, через що опинився в українському списку нон грата.

У рамках програми спеціальних показів відбудеться прем'єра фільму про російське вторгнення в Україну "Вторгнення" (The Invasion) Сергія Лозниці, який називає себе українським режисером.

Нагадаємо

Два українські кінофестивалі - Одеський міжнародний кінофестиваль та Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів - отримали гранти від програми ЄС "Креативна Європа".

Режисер "Дюни" Дені Вільньов планує зняти фільм про ядерну війну05.04.24, 19:42

Популярні

Новини по темі

В окупованому Маріуполі пролунали вибухи

 • 16193 переглядiв