kamala-harris-na-zustrichi-z-netaniahu-ia-ne-movchatymu-pro-humanitarnu-kryzu-v-hazi

Камала Гарріс на зустрічі з Нетаньягу: "Я не мовчатиму" про гуманітарну кризу в Газі

 • 30841 переглядiв

Віцепрезидентка США Камала Гарріс на зустрічі з Нетаньягу висловила занепокоєння гуманітарною ситуацією в Газі. Вона закликала до створення палестинської держави та укладення угоди про припинення вогню.

Камала Гарріс, ймовірна кандидатка в президенти США від Демократичної партії, на переговорах із Беньяміном Нетаньягу, які вона охарактеризувала як відверті, натиснула на ізраїльського лідера з приводу "жахливої" гуманітарної ситуації в секторі Гази. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Віцепрезидентка США сказала після зустрічі: "Те, що сталося в Газі протягом останніх дев'яти місяців, є руйнівним. Зображення мертвих дітей і відчайдушно голодних людей, які тікають у пошуках безпеки, іноді переміщених удруге, втретє або вчетверте".

Вона визнала, що "Ізраїль має право на самооборону", і засудила ХАМАС як жорстоку терористичну організацію, що спровокувала війну і вчинила "жахливі акти сексуального насильства", але дала зрозуміти, що те, як Ізраїль захищає себе, має значення, додавши згодом:

 "Ми не можемо відвести погляд перед обличчям цих трагедій (в Газі –ред.). Ми не можемо дозволити собі заціпеніти від страждань, і я не буду мовчати".

Вона закликала до створення палестинської держави і до того, щоб Ізраїль і ХАМАС домовилися про припинення вогню і звільнення заручників. "Як я щойно сказала прем'єр-міністру Нетаньягу, настав час укласти цю угоду", - сказала вона.

Доповнення

Як пише The Guardian, Нетаньягу також планує зустрітися з Трампом у п'ятницю в його резиденції. Між двома чоловіками склалися напружені відносини після того, як Нетаньягу привітав Байдена з перемогою на виборах 2020 року, які, як стверджує Трамп, були бездоказово підтасовані.

Байден заявив, що продовжить добиватися завершення операції Ізраїлю у Газі25.07.24, 03:26

Популярні

Новини по темі

У Ніжині вже 15 поранених через атаку "шахедів"

 • 27689 переглядiв

На Луганщині евакуювали останніх жителів з Макіївки

 • 24914 переглядiв