kabmin-u-2023-rotsi-vydilyv-133-mlrd-hryven-na-zabezpechennia-ukraintsiv-pytnoiu-vodoiu

Кабмін у 2023 році виділив 13,3 млрд гривень на забезпечення українців питною водою

 • 27632 переглядiв

Кабінет міністрів у 2023 році направив 13,3 млрд гривень у 2023 році на фінансування проектів щодо забезпечення якісною водою громадян та модернізацію водовідведення, повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал.

Деталі

Як повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Бутенко під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у 2023 році Кабмін виділив понад 13,3 млрд гривень на 52 відповідні проекти, включаючи відновлення водопостачання після підриву Каховської ГЕС.

На водогоні для постраждалих від підриву Каховської ГЕС вже встановлюють перші насоси 15.12.23, 11:29

За словами Бутенка, розробляються нормативні акти, для покращення забезпечення питною водою і сприяння розвитку систем водопостачання та водовідведення.

Крім того, здійснюється координація та співпраця з міжнародними донорами та партнерами щодо модернізації систем водопостачання.

На засіданні було вирішено, що в місцевих бюджетах мають бути передбачені кошти для забезпечення виконання регіональних та місцевих програм (заходів) щодо забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості.

Крім того, має проводитись моніторинг якості та безпечності питної води, що подається населенню, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та поточної оцінки ризиків. А для забезпечення сільського населення доброякісною питною водою повинні бути створені спеціалізовані комунальні служби по технічному обслуговуванню, експлуатації джерел і систем водопостачання на селі

- зазначили в Кабміні.

Обласним та Київській міській військовим адміністраціям, зокрема, доручено забезпечити фінансування щодо осучаснення очисних споруд для питної води та впровадження новітніх технологій очищення питної води підприємствами водопостачання.

Нагадаємо

Україна отримала на безповоротній основі 50 млн євро від Кредитної установи для відбудови (KfW) в рамках Програми державної підтримки "Доступні кредити 5-7-9%". Грантові гроші призначені для підтримки українського малого і середнього бізнесу в умовах війни.

Павло Башинський

Суспільство

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 73862 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 54440 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 58359 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100406 переглядiв

Новини по темі