ukenru
kabmin-skhvaliv-strategiyu-informatsiynoyi-reintegratsiyi-krimu

Кабмін схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Криму

 • 10529 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Таке рішення сьогодні було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

У пояснювальній записці до проекту розпорядження сказано, що Стратегія інформаційної реінтеграції Криму спрямована на координацію органів державної влади, представників громадянського суспільства, донорських та спонсорських організацій у впровадженні інформаційної політики щодо Кримського півострова за принципом єдиного голосу, що є найбільш ефективним підходом до ведення інформаційної політики.

Зокрема, Стратегією передбачено розвінчання міфів радянської та російської пропаганди щодо минулого та сьогодення Криму, формування і розуміння державної політики стосовно окупованого півострова та його населення, сприяння реалізації прав кримськотатарського народу як корінного народу України.

На думку Мінінформполітики, реалізація Стратегії дозволить систематизувати комунікацію уряду України та покращити інформування трьох цільових аудиторій Стратегії – кримської, української та закордонної – щодо політики України стосовно Криму. Крім того, як вважають у відомстві, це також сприятиме відновленню територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованою територією АР Крим та міста Севастополь, сприятиме захисту прав і свобод громадян України, що проживають на окупованій території.

У липні уряд затвердив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко готовий запропонувати зміни до Конституції щодо кримськотатарської автономії.

Українські Національні Новини

Політика