ukenru
kabmin-dav-ministru-novosad-sche-odnu-posadu

Кабмін дав міністру Новосад ще одну посаду

 • 11413 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Уряд на засіданні у середу оновив склад Адміністративного комітету Національної ради з розвитку науки і технологій, Адмінкомітет за посадою очолила міністр освіти і науки Ганна Новосад. Про це УНН повідомили у пресслужбі МОН.

"Кабінет міністрів затвердив новий склад Адміністративного комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій. Відповідне розпорядження було прийнято сьогодні, 16 жовтня 2019 року, під час засідання уряду", - вказали у МОН.

Як зазначається, Адмінкомітет за посадою очолила міністр освіти і науки Ганна Новосад. Також у нього увійшли представники міністерств та інших відомств, ОДА, Київської міськдержадміністрації, вишів, НАН та галузевих академій, Укроборонпрому тощо. Загалом Адмінкомітет налічує 24 особи.

"Нацрада складається з двох комітетів - Наукового та Адміністративного, кожен з яких має однакову кількість членів. До Наукового входять провідні українські вчені, він оновлюється що два роки. Адмінкомітет формується з представників ЦОВВів та профільних установ, що мають безпосередній вплив на прийняття рішень у сфері науки, а також регіональних держадміністрацій, на території яких є значний науковий потенціал. Оскільки склад уряду та інших органів влади було оновлено, то ми мали оновити й склад Адмінкомітету", - пояснила Новосад.

Вона також додала, що перше засідання Нацради під головуванням нинішнього Прем'єр-міністра Олексія Гончарука планується на початок листопада.

Національну раду України з питань розвитку науки і технологій було створено 5 квітня 2017 року. Це – основний стратегічний орган з формування політики в сфері науки та інновацій в Україні. Нацраду очолює Прем’єр-міністр за посадою.

Нагадаємо, Комітет з цифрових технологій при МОН хоче навчати школярів і вчителів кібербезпеці.

Українські Національні Новини

Політика