ukenru
izrayil-zamoroziv-plan-budivnitstva-yevreyskogo-poselennya-v-skhidnomu-yerusalimi

Ізраїль заморозив план будівництва єврейського поселення в східному Єрусалимі

 • 27189 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. У понеділок муніципальна влада Єрусалиму заморозила плани будівництва великого єврейського поселення в покинутому аеропорту у східному Єрусалимі. Про це пише УНН з посиланням на Jerusalem Post.

Деталі

Плани поселення передбачали будівництво 9 тисяч одиниць житла для ультраортодоксальних євреїв на відкритій території поряд із трьома густонаселеними палестинськими громадами, одна з яких знаходиться за спірним роздільним бар'єром Ізраїлю.

Рішення призупинити будівництво було ухвалено після того, як США виступили проти цього проекту.

Проект "Атарот" вважається особливо руйнівним, бо розташований у самому центрі палестинського населеного пункту.

Адміністрація Байдена неодноразово критикувала будівництво поселень, заявляючи, що воно перешкоджає можливим відновленням мирного процесу, але Ізраїль продовжує просувати плани поселень.

Доповнення

Ізраїль захопив Східний Єрусалим під час Близькосхідної війни 1967 року і анексував його, що не було визнано на міжнародному рівні. Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим став столицею майбутньої держави, включаючи Західний берег та сектор Газа, який Ізраїль також захопив у тій війні.

Ізраїль розглядає весь Єрусалим, як свою єдину столицю і заявляє, що йому необхідно будувати житло для задоволення потреб населення.

Палестинці розглядають постійне розширення ізраїльських поселень, як порушення міжнародного права та перешкоду на шляху до миру, і ця позиція має широку міжнародну підтримку.

Понад 200 000 ізраїльських поселенців живуть у східному Єрусалимі та майже 500 000 живуть у поселеннях, розкиданих по всьому окупованому Західному березі. Нинішній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт є рішучим прихильником створення поселень та виступає проти палестинської державності.

Українські Національні Новини

Новини Світу