ukenru
ispanskiy-sud-blokuye-obrannya-puchdemona-golovoyu-uryadu-kataloniyi

Іспанський суд блокує обрання Пучдемона головою уряду Каталонії

 • 8453 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Конституційний суд Іспанії почав розглядати подання уряду країни щодо закону, який дозволяє заочне обрання голови уряду Каталонії. Це фактично заморожує дію цього закону та блокує можливість обрання екс-лідера Каталонії Карлоса Пучдемона новим очільником уряду. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Іспанський уряд заявив, що його позов має на меті також заборонити проведення засідань каталонського уряду шляхом відео-конференцій, а також з його членами, що перебувають за межами Іспанії.

Зазначено, що судовий розгляд може тривати місяці, але сепаратистські партії Каталонії, що перемогли на парламентських виборах, мають обрати нового голову регіону до 22 травня. В іншому випадку мають відбутися перевибори парламенту.

Нагадаємо, у квітні колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон покинув в'язницю в Німеччині після того, як за нього заплатили заставу у 75 тисяч євро, визначену судом для його звільнення на час очікування екстрадиції.

Як повідомляв УНН, верховний суд Іспанії не дозволив арештованому Жорді Санчесу, який є кандидатом на посаду глави уряду Каталонії, взяти участь у запланованому на п’ятницю пленарному засіданні регіонального парламенту.

Українські Національні Новини

Новини Світу